Svet
14 ogledov

Poklical posiljeno žensko: Nisi sama

Papež Frančišek Reuters
Alejandra je v Vatikan poslala pismo, v katerem je zapisala, da jo je posilil policist. Papeža je pismo pretresilo, zato jo je poklical.

44-letna Alejandra Pereyra je pred nekaj dnevi v Vatikan poslala pismo, v katerem je zapisala, da jo je poslili policist in da so ji njegovi kolegi grozili, ko je prijavila zločin. Pismo je papežu Frančišku seglo do srca, zato jo je poklical po telefonu in se z njo pol ure pogovarjal po telefonu.

"V nedeljo ob 15:50 mi je zazvonil telefon. Ko sem vprašala, kdo je je na drugi strani, je moški glas odgovoril: Papež. Osupnila sem. Zdelo se mi je, da se me je dotaknil Bog," je rekla Alejandra.

Kot je še dejala, ji je papež dejal, da jo bo sprejel, če bo prišla v Vatikan. "Storila bom vse, da bom lahko odšla v Vatikan, papež mi je obljubil da me bo sprejel. Dejal mi je še, da nisem sama."

Ni klical prvič

Frančišek je sicer že večkrat presenetil s kršitvami togih protokolarnih pravil. Pred dnevi je poklical 19-letnega Stefana Cabizzo, da bi odgovoril na pismo, ki mu ga je mladenič poslal prek kardinala med nedavnim obiskom v Rimu. Takoj po tem ko je nastopil bonifikat je v Argentino poklical Daniela, ki je vsak dan poskrbel za svež časopis in mu dejal, da dostave ne potrebuje več. Poklical je tudi Michalela Ferrija, brata ubitega podjetnika Andreae iz Pesara.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.