Magazin > Film & Glasba & TV
48 ogledov

Pokojni Lari so se po vsaki projekciji zahvalili

lara safran Mediaspeed.net
Mladinski celovečerni film Vloga za Emo si je pretekli vikend ogledalo 7.380 ljudi, kar je trenutno drugo mesto med najbolj gledanimi filmi v slovenskih kinematografih.

Pri tem je treba poudariti, da filma doslej še ni bilo mogoče videti v Ljubljani. "Upali smo na takšen pozitivni odziv, ga pa nismo pričakovali, saj se zavedamo, da so gledalci pri slovenskih filmih mnogokrat zadržani. Izredno smo veseli in s polno paro delamo naprej. Ta uspeh namreč ne pomeni konca, ampak to, da bo film prišel tudi v ljubljanski Kolosej. To nam je zelo pomembno, saj smo se za to trudili eno leto. Ko so pri Koloseju dobili rezultate, so nas takoj poklicali,“ nam je razkrila scenaristka filma Mateja Zorko.

Premiera bo v Ljubljani potekala danes in filmarji obljubljajo poseben dogodek, na katerem bodo obiskovalci lahko spoznali tudi člane igralske ekipe. Poleg tega bodo premiero popestrili še nastopi raperja Zlatka, ki ima v filmu vlogo, in pevke Kim Begovič.

"Lari se vsakič zahvalimo“

V filmu igra tudi Lara Safran, ki je med nedavnimi poplavami izgubila življenje. Njeni igralski kolegi so se mladenki poklonili s posebnim filmčkom, ki so ga zavrteli pred vsako premiero. Še posebej čustveno je bilo v Celju, saj večina ekipa prihaja iz tega območja. "V Celju je bilo izredno lepo. Napolnili so štiri dvorane. Ekipa je hotela pozdraviti vse gledalce, tako da smo se pomikali iz ene dvorane v drugo,“ nam je razkrila Zorkotova in dodala, da so se Lari po vsaki projekciji zahvalili.

Na nekaterih primerah so bili prisotni tudi starši pokojne igralke. "Larini starši nas spremljajo na projekcijah. Z nami so bili na premieri v Celju, Mariboru, pridejo pa tudi v Ljubljano. V vsej tej tragediji jih morda tolaži delček misli, da je njihov otrok v tem kratkem življenju naredil nekaj velikega in pustil neprecenljivo sporočilo. Želijo si, da bi bil film čim bolje sprejet,“ nam je še povedala scenaristka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.