Šport
53 ogledov

Polanc pridobil mesto po odstopu Kruijswijka

Steven Kruijswijk Profimedias
Steven Kruijswijk si tudi letos dirke po Italiji ne bo zapomnil po dobrem.

Nizozemski kolesar Steven Kruijswijk je zaradi želodčnih težav končal nastop na jubilejni 100. italijanski pentlji še pred začetkom današnje predzadnje etape do Asiaga, so sporočili iz njegove ekipe Lotto.

"Že včeraj se nisem dobro počutil. To ni način, na katerega bi si želel končati dirko, a žal ne morem naprej," je dejal 29-letni Nizozemec, ki je v skupi razvrstitvi padel na deseto mesto.

To je še drugo leto zapored, da so se Kruijswijkove sanje na Giru klavrno končale; lani je bil eden od kandidatov za skupno zmago, preden je dva dni pred koncem Gira izgubil rožnato majico.

Z odstopom Stevena Kruijswijka so mesto v skupni razvrstitvi pridobili tudi vsi Slovenci, Jan Polanc pa je še nekoliko bližje prestižni deseterici. V predzadnjo etapo se je tako podal kot 11. v skupnem seštevku tokratne dirke po Italiji. Za vodilnim Nairom Quintano Polanc zaostaja 14 minut in 13 sekund, za zdaj desetim Davidejem Formolom pa nekaj več kot pet minut in pol. Polancu je nevaren Maxime Monfort, ki je od najboljšega Slovenca počasnejši za 19 sekund, Jan Hirt pa zaostaja že tri minute in 25 sekund.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.