Slovenija
24 ogledov

"Poleg vseh funkcij predvsem mama"

Zdenka Cerar je zavrnila očitke, da naj bi delovala politično pristransko in pod Žurnal24 main
Od nekdanje vrhovne državne tožilke in pravosodne ministrice so se danes poslovili tudi njeni strankarski kolegi.

Od nekdanje podpredsednice in članice izvršnega odbora LDS Zdenke Cerar so se danes na skupni žalni seji na sedežu LDS poslovili njeni strankarski kolegi. Predsednik LDS Anton Anderlič je dejal, da bo za Cerarjevo ostal neizbrisen pečat, ki ga ne bo mogoče pozabiti.

Ko je razmišljal o tem, kako je tekla njena življenjska pot, ni mogel mimo tega, da je v mladosti kaj kmalu občutila, da so družabnost, sodelovanje z drugimi in tekmovalnost v športu tisto, kar lahko pripelje do boljših odnosov in boljšega razumevanja med ljudmi. Tako se je ob odlični vzgoji v družini zapisala k športu, je spomnil.

"Pozneje je svojo profesionalno pot delala kot zgledna, široka in odprta pravnica, predvsem pa človek s posluhom za vse tiste stvari, s katerimi se srečujemo vsak dan," je povedal Anderlič in dodal, da je bila pri odnosih med ljudmi neprecenljiva.

Za predsednika LDS Grosuplje Saša Jalšovca je bila Cerarjeva velika osebnost, ki je bila poleg vseh svojih funkcij predvsem mama. Bila je njegov mentor, mnogim drugim na lokalni ravni pa je pomagala ne samo kot vodja politične stranke, ampak tudi kot oseba, ki se je ukvarjala z mnogimi problematikami.

Zaradi pietete do umrle smo možnost komentiranja izklopili.