Slovenija
67 ogledov

Poleg rdečih položnic po novem pričakujte tudi zelene

JP LPT obvestilo o parkiranju Žurnal24 main
Zadnji aprilski dan bodo minili trije meseci od objave novega ljubljanskega prometnega odloka, kar pomeni, da v kratkem na svojih vetrobranskih oknih vozil, za katere niste plačali parkirnine, lahko pričakujete tudi nova obvestila.

Zelena obvestila bodo z majem začeli deliti uslužbenci Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice (JP LPT), ki bodo v skladu z novim občinskim odlokom lahko preverjali plačila parkirnine na javnih parkirnih površinah na in ob vozišču občinske ceste.

Namesto običajne kazni, pa bo prekrškarje v zelenih obvestilih čakal poziv, da lahko poravnajo le tretjino zagrožene kazni za nepravilno parkiranje v beli coni, ki bi jo sicer izdali redarji. V primeru, da 12 evrov ne boste poravnali, pa vas bo JP LPT pač prijavil redarstvu. Če bo to ugotovilo kršitev, boste po končanem prekrškovnem postopku najverjetneje morali plačali 40 evrov globe (z možnostjo plačila 20 evrov) in še sodno takso v višini 40 evrov.

Redarji bodo še naprej delili rdeča obvestila

A v primeru, da vas bodo pri nepravilnem parkiranju zalotili redarji in ne uslužbenci javnega podjetja, na tretjinko pozabite. "Plačilo celodnevne parkirnine v višini 12 evrov bo možno samo v primeru, da bo neplačilo parkirnine zaznal uslužbenec JP LPT d.o.o. in na vozilu pustil "zeleno obvestilo". To pomeni, da ne gre za postopke, kjer prekršek ugotovi mestni redar in na vozilu pusti Obvestilo o prekršku "rdeče barve"," so jasni tudi na ljubljanski občini in ob temu poudarjajo, da prekrškovni postopek, vključno z višino globe za prekršek, ostaja enak in se ne spreminja.

Komentarjev 9
  • Boris Odreitz 23:27 04.maj 2017.

    kako primitivni so nekateri komentarji.Saj ne morem verjeti !

  • Boris Odreitz 23:26 04.maj 2017.

    šolski primer sovražnega govora , nacionalne nestrpnosti in hujskaštva. To je zelo primitivno!

  • Avatar praufo
    praufo 11:41 01.maj 2017.

    ampak tukaj je slovenija, kakšen čarpan, ... zdej mi je pa res jasno, a komu ni jaso, da bomo preprosto izginili, oziroma postali neka muzejska vrednost, kajti čefurji so nas preplavljali in nas preplavili v teh 50-60 tih letih, naš ...prikaži več tovariš kardelj je bil navdušen nad tem kako se moramo mešati ... ta jugo ciganska golazen nima meja in se širi kot virus ... ampak tudi za golazen obstaja naravni sovražnik