Magazin
69 ogledov

Polepšali praznike družinam v stiski

ekspress Žurnal24 main
Ekipa Radia Ekspres je v Cityparku Ljubljana predala donacijo hrane fundaciji Anina zvezdica. Podpira dobrosrčnost in požrtvovalnost njenih prostovoljcev ter zaupa, da bodo poskrbeli, da bo pomoč pred in med prazniki prišla v prave roke – družinam, ki jim v življenju res ni lahko.

December je čas, v katerem marsikdo, ki mu v življenju ni lahko, stisko občuti še močneje. Medtem ko drugi odpirajo darila, sam razmišlja o osnovnih sredstvih za svoje preživetje in preživetje svoje družine. Na Radiu Ekspres se zavedajo, da tudi v Sloveniji v pomanjkanju živi veliko družin, zato so letos že tretje leto zapored sklenili moči z ustanoviteljico Anine zvezdice Ano Lukner, tokrat v akciji En račun, dvojna sreča.

S pomočjo poslušalcev in Spara Slovenije so na Radiu Ekspres zbrali 1000 evrov, z denarjem pa so nakupili hrano in z njo napolnili štiri nakupovalne vozičke. "Presrečni smo, ko smo zagledali vse polne vozičke stvari, to je fenomenalno, zdajle bomo vse to odpeljali v skladišče, razpakirali, naredili pakete in zelo kmalu osrečili družine," je za Radio Ekspres povedala Ana Lukner.

Anina zvezdica je v decembru že sedmič organizirala dobrodelno akcijo, s katero vsako leto zbira hrano in potrebščine za pomoč družinam v stiski ter ki je po tradiciji najbolj odmevna in uspešna. "O številkah ne bi govorila, lahko pa rečem, da bomo s to akcijo v sedmih letih pomagali že krepko čez 80.000 družinam," je razkrila Ana Lukner. Decembrska akcija bo trajala do konca decembra, ko lahko v trgovinah Spar in Interspar najdete košare, označene z napisom za Anino zvezdico, in vanjo položite nepokvarljive izdelke za družine v stiski.

Komentarjev 1
  • smejka 07:15 24.december 2016.

    Čestitke....toda še veliko je društev, ki pomaga družinam.Društva, ki celo leto bdijo nad družinami,ki v naši preljubi državi ne zmorejo sami.Prav bi bilo, da omenite tudi njih.Srečno vsem in ena srčna želja: naj bo družin,ki potrebujejo pomoč, čim manj(da ...prikaži več jih sploh ne bi bilo je verjetno utopija).