Slovenija
105 ogledov

Poleten začetek jeseni

narava jesen Shutterstock
Zadnji poletni dan; jutri zjutraj se začenja koledarska jesen, ki bo vsaj prvih nekaj dni precej sončna.

Po nevihtah, ki so ponoči zajele nekatere predele države, bo danes čez dan dež povsod po državi ponehal. "Zvečer in v prvi polovici noči bodo spet nastajale krajevne plohe, lahko tudi kakšna nevihta," napoveduje Janko Merše z Arsa in dodaja, da se že jutri zjutraj obeta sončno vreme z dnevnimi temperaturami do 19, na Primorskem do 22 stopinj. Sončno vreme se bo nadaljevalo tudi v sredo, četrtek in petek, s tem, da bo v četrtek ponoči spet možna kakšna nevihta.

Tudi prihodnji vikend bo lepo, skoraj poletno vreme, jasno bo, s temperaturami do 22 stopinj. Glede na 10-dnevno vremensko napoved bo lep tudi začetek prihodnjega tedna, ponedeljek bo delno jasen, v torek pa se bodo popoldne pojavile posamezne nevihte.

Spet črpanje vode

Nočne nevihte so največ dela povzročile gasilcem v Pomurju; vodo so črpali v Murski soboti, Turnišču, Ljutomeru, Lendavi, Dubrovniku, Moravskih TOplicah, v Svetem Juriju ob Ščavnici.

Precej hudo je bilo v Dubrovniku, kjer je nekaj pred polenajsto meteorna voda zalila del naselja. Posredovali so gasilci PGD Dobrovnik in Kobilje, ki so s protipoplavnimi vrečami zaščitili ogrožene objekte in zaporli poplavljeno občinsko cesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.