Slovenija
24 ogledov

Pri nas opozorila, na Otoku sneg

Prometna nesreča Profimedias
Pri nas oblačno, padavine in pod 20 stopinj Celzija, v Veliki Britaniji in na Škotskem se pripravljajo na sneg.

Pred nami je vikend, nič kaj primeren za izlete na prostem. Ta konec tedna, ki ga bo zaznamovalo nestabilno vreme, bo tudi prvi in tisti pravi znanilec jeseni.

Poletja definitivno konec

Slovenija 30.05.2013 dez, dezniki, ljudje se sprehajajo po dezevni ulicah Ljublj | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Ponoči in jutri bo tako po večini naše države oblačno s padavinami in nevihtami. Če je v noči na petek veter podiral drevesa in odkrival strehe, so danes ponoči in jutri v večjem delu države možni hitri porasti manjših vodotokov in hudournikov, opozarjajo na Agenciji RS za okolje:"Jutri bo večinoma oblačno z občasnimi padavinami,močnejše nevihte je pročakovati predvsem na zahodu države," so zapisali. 

Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 16, ob morju do 18, najvišje dnevne od 14 do 18, ob morju okoli 23 stopinj C. 

Precej bolj sveže bo

Po podatkih Arsa bo v nedeljo zjutraj nehalo deževati,  jasniti pa se bo začelo šele popoldne.  V ponedeljek bo večinoma sončno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. Popoldne bodo posamezne krajevne plohe. Sveže bo. 

Morje bo še primerno za kopanje

Čeprav se bodo prihodnji teden temperature redko dvignile nad dvajset stopinj Celzija, bo morje, tako poznavalci,  še vedno primerno za kopanje - še danes je na naši Obali imelo 25 stopinj Celzija. Če se boste odpravili južneje, na Hrvaško, je morje še bolj toplo, v Dubrovniku je bila danes temperatura morja še vedno 28 stopinj Celzija. 

Na Otoku pripravili pluge

Prihajajoče fronte pa se bodo  veliko bolj kot pri nas poznale v Severni Angliji in na Škotskem, od koder sporočajo, da je poletja zares konec. Za ta vikend namreč pričakujejo sneg in temperature pod lediščem, vremenoslovci pa so jim napovedali še zelo močan severni veter, ki bo pihal tudi nad 100 km/h.

Po pisanju zapisali v The Sun-a je po mestih že opaziti pluge in to dan pred koncem poletnih počitnic,

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2