Avto
42 ogledov

Poletje bo prineslo še eno delovišče na cestah

Dars Dars/ you tube
Avgusta se bodo začela odvijati še ena obsežna dela na slovenskem avtocestnem križu.

Po obnovi severne ljubljanske obvoznice in delih na dolenjski avtocesti se bo avgusta odprlo tudi delovišče na gorenjski avtocesti. "Predvidoma v začetku avgusta je načrtovan začetek obsežnejše obnove več kot pet kilometrov vozišča v obeh smereh (oz. približno 11 kilometrov smernih vozišč) na odseku med Kranjem in Brnikom oz. Vodicami ter vsi kraki priključka Kranj vzhod," pojasnjujejo na Darsu. Promet bo na omenjenem odseku potekal po dveh (zooženih) pasovih v vsako smer vožnje.

Kot so še dodali na Darsu, postopek oddaje javnega naročila za izvedbo obnovitvenih del do tega trenutka še ni pravnomočno sklenjen. V pogodbi je predviden rok za izvedbo del 70 dni od uvedbe izvajalca v delo. "Postopek oddaje navedenega javnega naročila ta hip, kot navedeno, še ni pravnomočno zaključen in izvajalska pogodba še ni sklenjena."

V slabem mesecu začnejo dela

Dela na dolenjski avtocesti, kjer bodo gradili priključek Šmarje Sap, bodo stekla predvidoma v roku treh do štirih tednov, pravijo na Darsu. "Dela bodo organizirana na način, da bo promet čim manj oviran, med turistično sezono bo promet na sami trasi avtoceste na območju priključka potekal še vedno po dveh pasovih v vsako smer," so še povedali o tem, kako bo na tem odseku tekel promet. 

Komentarjev 2
  • KOJAK 07:55 22.junij 2016.

    Zakaj pa... hvalabogu da obnavljajo, poglej reginalne ceste so v popolnem razsulu ker jih samo flikajo.

  • supreme 23:57 21.junij 2016.

    neveš a bi se smeju al joku .....