Slovenija
51 ogledov

Policija bo poostrila varnostne ukrepe

Celje EuroBasket dvorana Zlatorog Saša Despot
Generalni direktor policije Marjan Fank je napovedal poostrene varnostne ukrepe policije v prazničnih dneh.

Državni sekretar na notranjem ministrstvu Boštjan Šefic je poudaril, da je Slovenija varna država in da stopnja teroristične ogroženosti v Sloveniji ostaja nespremenjena. "Zavedamo se, da varnost ni dana ter da bomo morali vsi veliko energije vlagati v to, da ohranimo stopnjo varnosti, ki jo imamo in ki je ena najvišjih v Evropi," je izpostavil.

Šefic je dejal, da vse dogodke in informacije, ki jih imajo, sproti vrednotijo. Na podlagi tega pristojna delovna skupina, ki deluje v okviru sekretariata Sveta za nacionalno varnost, oceni, ali so izpolnjeni pogoji za dvig stopnje teroristične ogroženosti Slovenije, je pojasnil državni sekretar.

Policija po njegovih besedah ves čas, zdaj pa še posebej, izvaja poostrene varnostne ukrepe, predvsem ob velikih dogodkih, prireditvah na prostem in tam, kjer je večja koncentracija ljudi. Posebno pozornost posvečajo tudi vsem tistim objektom, ki bi lahko bili tarča tovrstnih napadov, je dejal državni sekretar.

"Gotovo bomo poostrili ukrepe"

Tudi generalni direktor policije Marjan Fank je poudaril, da je policija že ob prvih napadih v Franciji z določenimi ukrepi dvignila stopnjo svojih aktivnosti, predvsem na področju javnih zbiranj in tam, kjer se zadržuje večje število ljudi. "Gotovo pa bomo v času prihajajočih praznikov še poostrili ukrepe," je pojasnil.

Nemčijo je v ponedeljek pretresel napad s tovornjakom na božičnem sejmu v Berlinu, v katerem je umrlo 12 ljudi, 48 pa jih je bilo ranjenih. Nemške oblasti so v torek potrdile, da je šlo za teroristični napad, odgovornost pa je prevzela skrajna skupina Islamska država

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 19:33 21.december 2016.

    Končno ! Lige prvakov je konec !