Svet
20 ogledov

Policija identificirala še drugega morilca duhovnika

Cerkev v Franciji, umor duhovnika EPA
Francoski policisti so identificirali še drugega napadalca, ki je v torek v mestu Saint-Etienne-du-Rouvray zadrževal talce v cerkvi in ubil tamkajšnjega duhovnika.

Kot je potrdila francoska policija, gre za komaj 19-letnega fanta Abdela Malika Petitjeana. Njegove dokumente so našli v stanovanju drugega napadalca, Adela Kermichea.

Adel Karmiche | Avtor: Facebook Facebook
Tega so, kot je znano, identificirali že prej. Kot smo že poročali, gre za fanta, ki so mu oblasti prisodile pogojno kazen, nosil je elektronsko zapestnico, s katero mu je bilo onemogočeno gibanje med 8.30 in 12. uro. Že dvakrat je skušal pobegniti in se pridružiti brocem Islamske države v Siriji.

Marca so ga izpustili iz zapora, kjer je prestajal kazen zaradi svoje namere, da iz Turčije odpotuje v Sirijo. Že pred tem so ga prijeli, ker je iz Nemčije skušal odpotovati v Sirijo.

Fanta sta v cerkvi v mestu Saint-Etienne-du-Rouvray zadrževala dve redovnici in duhovnika in še dva vernika. Duhovniku sta prerezala vrat, vse dogajanje pa snemala in vzklikala "Alah je velik".

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • allstarr111 11:44 28.julij 2016.

    to so vse finte in zvijače , vsi so iod začetka iranci rojeni v nemčiji ki se jim je malo utrgalo na koncu pa zveš da so v bistvu to isti ljudje ki so kot begunci prišli tja in šli ...prikaži več tudi momo nas http://tinyurl.com/z8mqjz4

  • mb 11:25 28.julij 2016.

    pa kaj je z vami narobev vseh svet.medijih je bilo rečeno, da so oba napadalca policaji ubili, sedaj pa pišete, da so tudi drugega prijeli..sploh kdo prebere kaj piše