Svet
85 ogledov

Policija išče ponorelega morilca s Facebooka

Steve Stephens Facebook/Policija Cleveland
Policija v ameriškem Ohio mrzlično išče morilca, ki je na Facebooku v živo umoril človeka, ki ga sploh ni poznal.

Policija v mestu Cleveland je izdala tiralico za moškim, imenovanim Steve Stephens, potem ko je ta v nedeljo na Facebooku v živo objavil video, kako je ubil človeka. 

Steve Stephens | Avtor: Facebook/Policija Cleveland Facebook/Policija Cleveland

Policija je pokojnika identificirala za 74-letnega Roberta Godwina, je poročal Reuters. Stephens naj ga sploh ne bi poznal. Prišel je mimo njega in uperil pištolo vanj. Dejal mu je, da ga bo ubil zaradi Joy Lane, ženske, s katero sta se razšla. Godwin je v strahu še dvignil roke, nato pa ga je Stephens od blizu ustrelil v glavo in to hkrati snemal. Usedel se je nazaj v avto in odpeljal.

Posnetek umora in sledečega dogajanja je bil na Facebooku dostopen še več ur, preden so ga odstranili.

Drugi posnetek nato kaže Stephensa v avtomobilu v pogovoru s svojim prijateljem, med katerim mu je dejal, da se mu je preprosto "spulilo" in da so za to krivi dolgovi ter dejstvo, da sta se s partnerico ravnokar razšla. Dejal je še, da je ubil še več drugih ljudi in da njegova morilska pot še ni končana. Navajal je različne številke pobitih, celo 14. Žrtve naj bi ležale v različnih stanovanjih.

Policija ni mogla potrditi, da bi bil lahko Stephens kriv še za druge smrti, vseeno pa ga intenzivno iščejo tudi izven meja zvezne države Ohio.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 19:41 17.april 2017.

    Tako dejanje je v Ameriki nekaj povsem normalnega!

  • jozicamurn 18:41 17.april 2017.

    najti*

  • jozicamurn 18:40 17.april 2017.

    Da ga ne morejo nati toliko časa? Nesposobnost.