Slovenija
109 ogledov

Policija kupuje konja

Policist in motorist Youtube
Objavljamo razpis za nakup konja za opravljanje policijskih nalog, je zapisano na spletni strani slovenske policije. Za konja, ki bo opravljal te policijske naloge, veljajo natančno določeni standardi.

Policija kupuje konja, ki mora biti star od štiri do osem let, biti mora moškega spola, a kastriran. Barve, ki jih pri konju išče policija, so: vranec, rjavec, lisjak ali sivec, visok mora biti najmanj 170 cm in osnovno ujahan.

V razpisu je poudarjeno, da konj, ki se po videzu bistveno razlikuje od pasemskega standarda ali ima napake v funkcionalni telesni zgradbi, ni primeren za službeno uporabo. Rodovnik ni pogoj za nakup konja, ravno tako bodo v postopek nakupa sprejeli tudi starejše ali mlajše konje, "vendar le če ti kažejo nadpovprečne značajske lastnosti in sposobnosti, o čemer bo odločala posebna komisija".

Ta komisija bo tudi ocenjevala konje, in sicer na podlagi splošnega videza, vtisa, vedenja v boksu/hlevu, pri čiščenju, pri sedlanju, pri transportu (natovarjanje, prevoz, raztovarjanje), v stiku z drugimi konji, …

Tisti konj, ki se ga bodo na policiji odločili kupiti, bo moral opraviti še veterinarski pregled, ki ga plača ponudnik. “Če konj uspešno opravi veterinarski pregled in je ocenjen kot primeren za delo v policiji, se ga za do 30 dni napoti na preizkus značajskih lastnosti in delovnih sposobnosti v eno od policijskih konjeniških enot.

Po tem preizkusu sledi še en preizkus pred strokovno komisijo, ki nato odloči, katerega konja policija kupi. Ponudbe na policiji zbirajo do 15. septembra.  

Komentarjev 7
  • Zdravko Plansak 20:54 27.julij 2015.

    Za konja bi imeli denar a za bencin pa ne,naj hodijo peš tako kod včasih in niso hodili le po mestu tudi po visokogorskih kmetijah ja tako je bilo nekoč a ko sem prijavil svojo škodo ki ni mala ih ...prikaži več pa blizo ni so res lenuhi...

  • Avatar čavez
    čavez 10:49 27.julij 2015.

    V parlamentu je dovolj konjev pa še brez jajc so.

  • dimnikar 07:16 27.julij 2015.

    Beseda je bila pravilno uporabljena, živali se ločijo po spolih in sicer na MOŠKE in ŽENSKE.spòl spôla m (ȍ ó) 1. značilnosti, po katerih se bitja delijo na moška in ženska: določiti spol živali;