Svet
23 ogledov

Policija na protestih v ZDA uporabila tudi solzivec

Protesti proti Trumpu EPA
V Portlandu, Oregonu, Chicagu in New Yorku je prišlo do novih protestov proti novoizvoljenemu ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu, poročajo ameriški mediji. Del protestov je minil mirno, v nekaterih primerih pa je morala posredovati policija, ki jih je označila za nemire.

Novoizvoljeni ameriški predsednik se je preko Twitterja odzval na proteste, katerih vzrok je pripisal medijem.

Na nekaterih protestih se je zbralo na tisoče ljudi. Policija v Portlandu je objavila, da so protesti prerastli v nerede ter da so zabeležili "kriminalno in nevarno obnašanje". Meščani so prijavili tudi primere vandalizma in agresije med protestniki. Del slednjih je policija označila za "anarhiste".



Policija je med protesti uporabila solzivec in gumijaste naboje, s katerimi naj bi razgnala protestnike s palicami in baklami. Med drugim so nosili transparente z napisi "Revolt" in "Ne rasistom, ne sovraštvu".


V Portlandu so policisti med protesti prijeli 26 ljudi. Za zdaj o poškodovanih ne poročajo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • jozicamurn 15:43 12.november 2016.

    Delat pejte mularija ne pa iskat lahek clinton-soroš zasluzek in skakati okoli s prevec casa. Nimate kaj protestirati lgbt-multikulturne liberalne jokice, ker ste izgubili cisto fer in posteno.Go Trump in Melania naš ponos!

  • Zmago 12:05 12.november 2016.

    To ti je pravi obraz DEMOKRACIJE, ki jo am. zionisti ves čas "izvažajo" po celem svetu !!

  • Milan Novak 16:26 11.november 2016.

    Soroš je baje spet plačal ,tokrat levo fašističnim skrajnežem !