Slovenija
32 ogledov

Policija nad pisarniški material

Saša Matas Anže Petkovšek
KPK. Na komisiji zanikajo, da so prijave, povezane z agencijo za javno naročanje, dali v predal.

Zaradi sumov korupcije pri velikih javnih naročilih za pisarniški material naj bi v preteklosti Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) dobila več prijav. "Prijave so v predalu. Direktorja agencije za javno naročanje Saša Matasa pa komisija do zdaj sploh še ni povabila na razgovor, kar bi vsaj na neki način kazalo, da se s sumi res ukvarjajo," trdi naš vir.

Na KPK so potrdili, da obravnavajo tri zadeve: "Prvo prijavo je komisija prejela novembra 2009, drugo decembra 2010, tretjo pa junija 2011." Iz odgovorov KPK je razvidno, da nobena od prijav ni rešena. Ob prejemu zadnje prijave so namreč vse tri zadeve združili v eno, ker gre za "vsebinsko podobne prijave", utemeljujejo.

"V okviru uradnih zmožnosti"

So pa na komisiji zanikali, da bi se katera od prijav nanašala neposredno na sume korupcijskih ravnanj direktorja agencije Matasa, "ampak gre za širše postopke v povezavi z javnim naročanjem pisarniškega materiala". V okviru dosedanjih postopkov so v enem primeru dokumentacijo "v pristojno reševanje odstopili policiji", sodelujejo pa tudi z drugimi organi.

Zanikajo, da so prijave pospravili v predal, "ampak jih rešujejo v okviru svojih pristojnosti in zmožnosti". Odgovoru na vprašanje, ali so z Matasom kot šefom agencije za javno naročanje opravili kakšen razgovor za razjasnitev zadev, pa so se izognili.

Komentarjev 1
  • Lavdan 11:55 26.junij 2012.

    In kje se je izgubil antikorupcionist Pezdir. Menda ga niso končno le kupili.