Slovenija
31 ogledov

Policija nad "podjetno" dijakinjo, ki je prodajala informacije

(Foto: null) Žurnal24 main
Državni izpitni center (Ric) je policiji poslal prijavo zaradi domnevne prodaje navodil za maturitetni esej iz slovenščine. Ena izmed dijakinj naj bi namreč pred izpitom pridobila podatke o eseju in jih skušala prodati na družbenem omrežju.

Eseja ne glede na dogodek ne bodo razveljavili, saj naj ne bi bila kršenja izpitna tajnost. Na policiji so sicer danes potrdili, da so prijeli prijavo glede prodaje navodil za maturitetni esej; preiskava je še v teku. Dekle naj bi informacije prodajalo za deset evrov.
 
Direktor Rica Darko Zupanc je po navedbah TVS odredil notranji nadzor tako v zvezi z izpitnim gradivom za slovenščino kot tudi za ostale predmete, ki dijake še čakajo. Dekle je namreč sporočilo še, da lahko pridobi tudi navodila za drugi del izpita iz slovenščine in sociologije.

Zupanc je glede zapisov na spletu dejal, da so bili podobni navodilom, a zelo splošni. Na Ricu so prepričani, da je vse skupaj le spletna manipulacija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.