Slovenija
76 ogledov

Policija nad poslanko zaradi nakupa flis jopic

Bojana Muršič Državni zbor
Na PU Maribor potrjujejo, da je v teku predkazenski postopek zoper poslanko in ruško svetnico SD Bojano Muršič. Za občinski denar naj bi naročila flis jopice z logotipom stranke.

Zgodbo je razkril spletni medij Lokalec.si. Marca je med preiskovanjem, za kaj občinski svetniki v Rušah porabljajo denar, ki ga iz proračuna dobijo za delovanje, naletel na naročilnico, pod katero je podpisana občinska svetnica in poslanka SD-ja Bojana Muršič, ki naj bi naročala pisarniški material, dejansko pa prejela rdeče flis jope.

Po pisanju portala naj bi občina dobila predračun s strani svetniške skupine SD-ja, v katerega je bilo vključeno tudi vezenje logotipa stranke, česar pa pravilnik o porabi proračunskih sredstev svetniških skupin ne dopušča.

Direktorica ruške občinske uprave Karin Jurše je pojasnila, da bo občina zdaj ukrepala po pravilniku o porabi proračunskih sredstev za delo svetniških skupin in samostojnih svetnikov. Ta jim omogoča zmanjšanje sredstev letošnjega proračuna oziroma vrnitev sredstev v proračun v spornem znesku.

Komentarjev 1
  • Ferluci 17:12 06.maj 2016.

    Predstavljajte si, kakšna senzacija bi bila, če bi bil logotip NSI ali SDS. Cela Slovenija in vse medijske hiše bi ponorele!