Slovenija
28 ogledov

Policija "našla" organizatorje 1. vstaje

Vseslovenska vstaja Anže Petkovšek
Uroša Lubeja, novinarja in urednika Novomeškega čuvarja, so ovadili kot organizatorja Prve vseslovenske vstaje. V Mariboru pa položnice policije zaradi sinočnjega "koledovanja" protestnikov po domovih mestnih svetnikov.

"Danes sem bil obveščen, da je slovenska policija na podlagi znanega ukaza policijskega ministra Gorenaka in ministra za javno upravo Pličaniča začela postopek zoper mene z obtožbo, da sem organizator 1. Vseslovenske ljudske vstaje 21. 12. 2012. Pri tem se policija sklicuje na poročanje številnih medijev o mojem javnem nastopanju," je zapisal Uroš Lubej.

"Ob tem izražam svoj gnus nad politično oligarhijo, še posebej proti nelegitimnemu policijskemu ministru Gorenaku," zapiše Lubej, ki meni, da Gorenak izkorišča svojo policijsko moč za obračunavanje: "Namesto da bi Gorenak svoje znanje usmeril v to, da reši Slovenijo pred propadom, v katerega nas poriva njegov strankarski vodja Janša, se je odločil, da bo vse svoje sile vpregel v obrambo nespobne in neučinkovite politične elite. Namesto da bi Gorenak zaradi lastnih nezakonitih početij takoj odstopil, se je odločil, da bo sodeloval pri nadaljnjem uničevanju pravnega reda Republike Slovenije."

Lubej pravi, da se bo kljub ovadbi še naprej aktivno udeleževal protirežimskih demonstracij. Kot organizatorja Prve vseslovenske vstaje so ovadili tudi  Stranko za trajnostni razvoj Slovenije – TRS, in sicer ker so na svoji spletni strani objavili poziv k udeležbi na protestu. Obvestilo o prekršku naj bi dobili tudi v Združenju Sever in Zvezi veteranov vojne za Slovenijo.

Zaradi obiska na domu dobili položnice

Mariborski policisti so izdali več plačilnih nalogovo zaradi kršitvi o varstvu javnega reda in miru, potem ko je včeraj v večernem času okoli 40 protestnikov na treh naslovih stalnega prebivališča mariborskih mestnih svetnikov izražala svoja stališča. "Dejanja posameznih protestnikov so vsebovala nedostojno vedenje, s katerim so z žaljivimi besedami in dejanji škodovali ugledu posameznikov, zoper katere so bila uperjena," so sporočili iz PU Maribor.

Komentarjev 4
  • privat 10:27 20.januar 2013.

    imamo vsaj imena za bodočega predsednika vlade..predsednika države itd,,,.Ima pogum,ponos,odgovornost in podporo naroda! Zdaj pa sodite v imenu naroda!!

  • feferon 12:54 16.januar 2013.

    A JJ-a pa niste nič povprašali, ko je javno pozival ljudi na ulico? A to napeljevanje k nasilju?Aja, če organizira to politik potem je zakonsko vse ok...

  • ennanova 21:10 11.januar 2013.

    Čas ogorčenjaDanes preprosto ni več časa za sprenevedanje. Stvari so jasne: ali se postavimo ZA pravičnost in svobodo,http://za-misli.si/kolumne/rok-kralj/726-cas-ogorcenja