Slovenija
63 ogledov

Policija: nobenega nepotrebnega nasilja nad Afganistancem ni bilo

Aretacija azilanta Youtube
Zdravniki za azilante trdijo, da je policija izvajala nasilje nad prosilcem za azil, policija trdi drugače.

Na Facebook strano Zdravniki za azilante je objavljena zgodba, da naj bi policisti prosilca za azil udarili s palico po glavi ter mu poškropili solzilec v oči.

 

Policijska uprava Ljubljana se je odzvala. Takole so policisti opisali svoje videnje zgodbe: "Policisti Policijske postaje Ljubljana Vič so imeli v postopku tujca, državljana Afganistana, ki je bil že v petem postopku priznanja mednarodne zaščite, vendar je zaradi pristojnosti Nemčije - po Dublinski uredbi- postopek bil pravnomočno zaključen s sklepom, ki je bil pravnomočen in izvršljiv februarja letos. Od takrat dalje je tujec nezakonito bival v RS in se izmikal postopku s policijo. Po obvestilu zaposlenih v Azilnem domu, kjer je tujec ponovno zaprosil za mednarodno zaščito, so policisti odšli po tujca z namenom prijetja in nastanitve v Centru za tujce v Postojni zaradi vračanja v prvotno državo, kjer je že zaprosil za mednarodno pomoč tj. Nemčijo.

Tujec je ob prihodu policistov iz azilnega doma pobegnil s kolesom v smeri proti ulici Malči Beličeve. Eden od policistov je stekel za njim in ga dohitel ter prijel. Ker se je tujec aktivno upiral prijetju, je v skladu z Zakonom o nalogah in pooblastilih policije, policist uporabil prisilna sredstva (fizična sila - davljenje od zadaj in sredstva za vezanje in vklepanje). Zaradi uporabe prisilnih sredstev tujec ni bil poškodovan, saj so poškodbe nastale med begom ko je padel s kolesom. Policisti so v nadaljevanju zoper tujca izvedli prekrškovni postopek zaradi nezakonitega bivanja in kršitve ZJRM-1, izdana pa mu je bila odločba o vrnitvi s prepovedjo vstopa v R Slovenijo za čas 1 leta. V postopku mu je bila nudena zdravniška pomoč, ki jo je zavrnil. Po končanem postopku je bil nameščen v Centru za tujce v Postojno, kjer bo počakal do izročitve po Dublinski uredbi v Nemčijo."

Posnetek aretacije si lahko ogledate spodaj. 

Komentarjev 13
  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 16:14 30.april 2017.

    Prav nič me ne moti, če kakšnega od prašičev vsake toliko pohladijo! SMRT prašičem! A.C.A.B.

  • wolf.ata 12:05 30.april 2017.

    pa tele,ki jih ujamejo,ko na črno pridejo v Slovenijo treba takoj nazaj prek meje na Hrvaško,nič pustiti ,da zaprosijo za azil,če nima urejene papirje,poslati nazaj,tile naši "dobri" sosedje Hrvatje nam jih filajo-pošiljajo zanalašč na mejo,1000%,barabe,

  • valerijakregar 22:27 29.april 2017.

    to lgbt "ženšče" pa pod NUJNO k dr.Preglju .pa v prisilni jopič.ne moreš verjeti kako delovanje možganov lahko spremene sorosevi €€€€€€€€€€€€€€€€!