Slovenija
44 ogledov

Policija o preiskavi primera Ivan Radan na nevrološki kliniki

nevrološka klinika Anže Petkovšek
Policisti iz dneva v dan dobivajo več informacij. Ali preiskujejo tudi druge sestre in vodilne zdravnike, pa v tem trenutku še ne želijo razkriti.

"Podrobnosti zaradi interesa in specifičnosti preiskave ne moremo razkriti," se je glasil največkrat izgovorjen stavek pomočnika direktorja kriminalistične policije Boštjana Lindava na novinarski konferenci, kjer je policija pojasnjevala, kaj na nevrološki kliniki sploh preiskuje.

"Javnosti je treba povedati, da policija v preiskavi ne bo odkrivala sistemskih odklonov v zdravstvenem sistemu, razen ko te vsebujejo znake kaznivih dejanj," je še poudaril Lindav in dodal, da policija preverja vse informacije, ki jih je "iz dneva v dan več".

Policija zaposlene poziva k sodelovanju

"Pozval bi vse zaposlene, ki imajo kakršne koli informacije, podatke o dogajanju, naj jih posredujejo policiji," je večkrat ponovil predstavnik kriminalistov in pojasnil, da bodo vsa obvestila natančno preverili. Na vprašanje ali se je krog preiskave, ki so jo na nevrologiji začeli decembra lani, sedaj razširil na odgovorne na kliniki, je Lindav odgovoril: "Ta trenutek tega ne morem ne ovreči in ne potrditi." Enak odgovor se je glasil na vprašanje, če kriminalisti preiskujejo tudi medicinske sestre. 

Radan osumljen morilske sle

Glede kvalifikacije kaznivega dejanja - govori se o umoru iz morilske sle - je Boštjan Lindav pojasnil, da je omenjena kvalifikacija nastala na podlagi vseh zbranih obvestil in podatkov, kaj več pa tudi pri tem ni želel pojasnjevati. 

Med 24 kaznivimi dejanji sedem umorov

Kriminalisti so se preiskave na ljubljanski nevrološki kliniki lotili decembra lani in to zaradi prijave, da je nevrolog Ivan Radan skrajšal življenje na smrt bolnemu. Takrat so pod drobnogled vzeli vse primere bolnikov, ki jih je zdravil omenjeni zdravnik in so umrli.

Prejšnji ponedeljek so Radanu, zaradi suma, da je sedmim osebam skrajšal življenje, odvzeli prostost. Sodnica je zanj odredila enomesečni pripor, na njeno odločitev pa se je Radanov zagovornik Milan Krstič neuspešno pritožil. Sicer se je osumljeni zdravnik takoj po prihodu v pripor lažje samopoškodoval in se trenutno nahaja v ljubljanskem kliničnem centru.

Afera Radan je pripeljala do vrste dogodkov, tudi zahteve ministrice za zdravje po odstopu vodstva kliničnega centra. Kot je znano je omenjeno zahtevo vodstvo UKC-ja včeraj zavrnilo, z odgovorom, da si ne dovolijo pritiskov in ustrahovanj. 

Preberite še:

Komentarjev 2
  • Ludvik Miholic 19:23 26.maj 2015.

    KAJ HUDICA DELA TUKAJ POLICIJA CE JAS HOCEM UMRETI DA SE NEMUCIM IN DA NENOSIJO DAVKOPLACEVALCI ZAME BREME POTEM MI NAJ ISKLOPIJO NAPRAVE A POLICAJI NAJ LOVIJO IN UJAMEJO TEGA POLICAJA KATERI JE UBIL KRAMBERJA

  • dragec 18:05 26.maj 2015.

    SODELOVANJE, JA, SAMO ANONIMNO