Slovenija
79 ogledov

Policija razjasnila, kaj se je dogajalo v Polju

otrok deklica Shutterstock
Policisti sporočajo, da na Polju ni šlo za poskus ugrabitve, hkrati pa opozarjajo, da širjenje nepreverjenih informacij povzroča nepotrebno paniko, nesigurnost in strah,

Policija tudi danes nadaljuje preiskavo glede dogodka, ki naj bi se zgodil na območju Polja v Ljubljani.

"Punčko so hoteli ukrasti ..."

Sinoči so bili namreč obveščeni, da naj bi se na tem območju zgodil poskus ugrabitve, ki ga je mamam desetletnice opisala tudi na Facebooku: "Danes sem bila priča strašnemu dogodku. Punčko staro deset let so v Polju v parku na Rjavi cesti hoteli z belim kombijem znamke mercedes ukrasti. In sicer dva moška, oblečena v črno z maskami na glavi. K sreči se je punčka rešila in pritekla k meni in prijateljici."

Policija: Ni prišlo niti do fizičnega stika

Policisti so po prijavi na kraju posredovali že sinoči in začeli z zbiranjem obvestil. "Z dosedanjimi ugotovitvami lahko potrdimo, da ne gre za kaznivo dejanje poskusa ugrabitve otroka, niti ni prišlo do fizičnega kontakta. Kot smo tudi že omenili, dosedanje ugotovitve niso identične zapisu, ki kroži po družbenih medijih, saj oseba niti ni bila priča dogodka," so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

"Kombija nisem videla"

Ugotovitve policije so tudi na naši spletni Facebook strani @zurnal24.si sprožile številne komentarje, češ da si je mama 10-letnice zgodbo izmislila, oziroma, da je pretirano zaupala zgodbi deklice.

Na to se je odzvala tudi avtorica zapisa, mama 10-letnice, ki pravi, da kombija sama ni videla pač pa je zapisala tako, kot ji je punčka razložila in sicer, da sta se ji približala moška z vrečko. Kot pravi, je zaradi strahu, ki ga je izražala deklica, prepričana, da ne laže, oziroma, da ne gre za "otroško predstavo". Kot poudarja, je objavo delila zaradi strahu za sosednje otroke.

Policija: Otrok ne strašite!

Na policiji medtem poudarjajo, da je največja zaščita otrok osveščanje in to že v času, ko  otrok  obiskuje vrtec. Otroke morajo osveščati tako starši ali skrbniki kot ostale pomembne osebe: sorodniki, vzgojitelji, učitelji, strokovnjakov različnih profilov.

"Seveda je zelo pomemben tudi pristop osveščanja, ki otroke seznani in ne prestraši ali celo izzove pojave neutemeljenih prijav," pravijo na policiji.

Širjenje nepreverjenih informacij povzroča nepotrebno paniko

"Kar želimo izpostaviti, je tudi, da vsako ogovarjanje še ne pomeni zlonamernega ogovarjanja (npr. nekdo sprašuje za pot ali sprašuje po konkretni osebi ...), nikakor pa tudi v teh primerih naj otroci ne prisedejo v vozilo (npr. da bi pokazali pot ...) ..... Srečujemo se tudi z informacijami, ki potekajo po načelu od osebe do osebe ali komentiranje dogodkov, ki niso preverjeni. Takšne informacije ali njihovo širjenje, med ljudmi povzročajo nepotrebno paniko, nesigurnost in strah," še poudarjajo na policiji. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 4
  • Zmago 09:03 23.september 2016.

    In kaj so Cefizeljni pojasnili ????Ker oni niso nič videli ....................... pač nič ni bilo !!!Al' si nekdo nekaj "izmisli", da druge samo "straši" ................. al trije kar sami eden po eden odpeketajo direkt v Dravo,........etc.Glavno ...prikaži več da vedo, da so onega azilanta ZARES premlatili, čeprav se mu nič ne vidi,..... ???

  • primoz.g 00:33 23.september 2016.

    ajd u pizdo mater, če še otrok ne mormo obvarovat, je res pizdarija, meje itak ne moremo že dolgo, še v času Jugoslavije ko je bila tam JNA je nismo mogli hermetično zaprt, ampak meje tukaj nimajo veze.Sem ...prikaži več slišal (pazi samo SLIŠAL) kr nekaj zgodb da naj bi se to dogajalo, da so probali ugrabit otroke, ampak več ne vem, predlagam pa DA JE TREBA BIT POZOREN, na vsako tako zadevo, nikol ne veš kdaj se bo pa zares zgodilo. ME pa preseneča odziv policije, 45 minut da pridejo (če je res) na tak poziv je pa malo dolga ali morda celo BOSA. Zadnjič so rabili 10 minut od prvega strela z airsoft pištolco, do moje bajte, me je sosed prijavil, ma mu ne zamerim, ampak so bili odzivni in v minuti zapustili posestvo, ko so ugotovili da ga sosed malo sračka, ampak nč hudga, lepo je met vestnega soseda, upam da bo klical policijo tudi če me bo baba načofala al pa bo kdo vlamljal v mojo bajto :)

  • Bizgec 22:22 22.september 2016.

    Kaj pa pričakuješ od naroda, ki verjame, da se NATO in ZDA spravljajo nanj s chemtraili, pa HAARPom, pa tako naprej? Še malo, pa bodo že spet na sporedu grmade za čarovnice...