Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Trojica močno opitih Štajercev z jutranjim glavobolom

Alkotest Boštjan Tacol
Ne glede na to, da praznične lučke še niso prižgane, se je na slovenskih cestah očitno že začel veseli december. Tako vsaj ugotavljajo policisti.

Mariborski policisti so sinoči nekaj pred enajsto uro v Mariboru ustavili 30-letnega voznika Renaulta Twinga, ki ne le, da je vozil pod vplivom alkohola (0,90 mg/l), pač pa je vozil tudi v času veljavne prepovedi vožnje s strani sodišča.

Nekaj pred deveto so policisti v Zgornji Hajdini ustavili voznico, ki je ravno tako vozila močno opita (0,61 mg/l); ker njeno vozniško dovoljenje ni bilo veljavno, so ji zasegli avtomobil.

Tretji močno opit voznik, s katerim so imeli opravka mariborski policisti, je povzročil prometno nesrečo. 50-letnik, ki je imel v organizmu kar 1,02 mg/l alkohola, je trčil v zadnji del osebnega avtomobila, ki ga je vozila 37-letna ženska. Policisti so povzročitelju vzeli vozniško dovoljenje, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu vročili plačilni nalog.

Policisti že na preži

"V zadnjih dneh sem vas vsak dan obveščal o vožnjah in žal tudi prometnih nesrečah, v katerih je bil prisoten alkohol. Zaskrbljujoče je, da je bila dovoljena koncentracija alkohola praviloma občutno prekoračena. Zato še ekrat opozorilo voznikom, da se na pot odpravijo le trezni!" pri tem izpostavlja Miran Šadl z mariborske policijske uprave.

Dodaja, da bodo policisti do konca leta poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.