Svet
14 ogledov

Policija pleše Gangnam Style

turistična policija Prtscr Youtube
Južna Koreja je uvedla turistično policijo, ki bo skrbela za dobrobit turistov. Rdeča nit pa je Psyjev hit Gangnam Style.

Novo enoto, poimenovano turistična policija, sestavlja sto policistov in policistk, izbranih na podlagi njihovega znanja tujih jezikov, med drugim angleščine, japonščine in mandarinščine.  Njihova glavna naloga bo obvarovati turiste pred oderuškimi posamezniki v južnokorejski prestolnici. "Tisti, ki mislijo, da so jim taksisti ali ulični prodajalci hrane preveč zaračunali, lahko pridejo do nas. Pomagali jim bomo rešiti težavo," je za AFP dejal angleško govoreči novopečeni policist Park Jae-Hyoung.

Policisti niso oboroženi in se morajo v primeru, da jih obvestijo o kaznivih dejanjih, obrniti na običajno policijo. Vsak med njimi nosi značko, na kateri je zapisano, kateri jezik govori. Posebne pa so tudi njihove temno modre uniforme, delo enega od oblikovalcev, ki sodeluje z južnokorejskim glasbenikom Psyjem. Prav njegov hit Gangnam Style je bil osrednja pesem prireditve ob ustanovitvi omenjene policije. Med drugim so policisti izvedli njegov znani ples.

Predsednik korejske turistične organizacije Lee Charm je dejal, da "turistična policija ni bila ustanovljena, ker bi bila država nevarna. Vi ste ambasadorji, ki promovirajo, kako varna je ta država. Od zdaj boste zelo zaposleni s slikanjem s turisti," je še dejal Charm.

Južno Korejo je lani prvič obiskalo  več kot deset milijonov obiskovalcev, delno tudi zahvaljujoč zanimanju, ki ga je sprožila skladba Gangnam Style. Videospot za skladbo ima skoraj 1,8 milijarde ogledov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.