Magazin > VIP
54 ogledov

Policija po krivem aretirala ameriškega pevca Wyclef Jeana

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Ameriški pevec Wyclef Jean je objavil video aretacije in dodal, da policija sploh nima razloga, da so ga vklenili.

Wyclef Jean, ameriški pevec haitijskih korenin, je na svojem Instagramu objavil video, na katerem ga aretira losangeleška policija. V videu pove, da ga je policija prijela, ker 'spominja na moškega, ki je pred nekaj urami oropal bencinsko črpalko'. Dodal je, da so mu vzeli ruto z motivom haitijske zastave, ker je imel ropar podobno, samo, da je bila tista rdeče barve.

"To se z Wyclefom ravnokar dogaja v Los Angelesu. Losangeleška policija me je aretirala brez razloga,“ je povedal v videu ob katerem je dopisal: "Primer policije v LA-ju. Zamenjali so me z nekim drugim črncem, ki je oropal bencinsko črpalko. Bil sem v studiu, zdaj pa sem vklenjen?“

Očividec, ki je videl roparja, je opisal, da je ta imel rdečo ruto in da je imel avtomobil, podoben pevčevemu. Ko se je Wyclef pripeljal v bližino črpalke, je očividec pokazal nanj, češ da je on ropar.

 

A post shared by Wyclef Jean (@wyclefjean) on Mar 19, 2017 at 5:05pm PDT

Šerif policije je povedal, da so pevca izprašali in ga takoj, ko je bilo jasno, da je nedolžen, izpustili. Jeanov prijatelj je za New York Daily News povedal: "Bili smo v studiu in kar na enkrat slišim, da se zunaj nekaj dogaja. Vsepovsod pištole in Wyclef v lisicah. To je zelo žalostno in popolnoma odveč. Kdaj je strelno orožje postalo dodatna oprema pri izpraševanju osumljenca?“

Ko so glasbenika izpustili je pevec o incidentu pisal tudi na svojem Twitterju: "Policija me je izprašala in me na licu mesta aretirala, ne da bi od mene sploh zahtevala, da se identificiram, pokažem kakšen dokument. Niti povedali niso, zakaj so me aretirali. Povedal sem svoje ime in zatrdil, da imajo napačnega človeka. Še naprej so me ignorirali in z mano ravnali kot s kriminalcem, dokler ni nek drug policist rekel, da imajo verjetno napačno osebo. Zgrožen sem bil nad njihovimi dejanji, še posebej zato, ker imam v svoji družini kar nekaj policistov."

 

A post shared by Wyclef Jean (@wyclefjean) on Mar 21, 2017 at 6:23am PDT

Komentarjev 3
  • Vesoljec 22:06 22.marec 2017.

    Pozanimaj se o sklanjatvi moških imen.

  • Majazmaja 13:03 22.marec 2017.

    K. D.: NAUČI SE SKLANJATI MOŠKA IMENA: WyclefA Jeana

  • Majazmaja 13:03 22.marec 2017.

    K. D.: NAUČI SE SKLANJATI MOŠKA IMENA: WyclefA Jeana