Slovenija
66 ogledov

Napadalec opravil brez zbujanja nepotrebne pozornosti?

preiskava
1/3
Saša Despot
Ljubljanski policisti in kriminalisti so vso noč preiskovali sinočnje dejanje na Viču, ko naj bi neznanec ustrelil direktorja kemijskega inštituta.

"Intenzivne aktivnosti so potekale skozi vso noč in se bodo nadaljevale tudi danes. Za zdaj lahko potrdimo zgolj to, da poškodbe kažejo na nasilno dejanje," zjutraj pove Nataša Pučko z ljubljanske policijske uprave.

preiskava | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Policija še vedno zbira dokaze preko katerih bodo razjasnili okoliščine dogodka, med drugim tudi s kakšnim orožjem je napadalec poškodoval žrtev. Policisti in kriminalisti so, po naših informacijah, do tega trenutka opravili pogovore s praktično vsemi udeleženci, morebitnimi očividci, ki so bili v času streljanja na kraju dogodku ali v neposredni bližini.

Do dejanja je prišlo sinoči na parkirišču v bližini ene od restavracij na območju ljubljanskega Viča.

Ustrelil ga je na parkirišču

Neuradno naj bi neznanec na poškodovanega streljal s strelnim orožjem z dušilcem poka, zaradi česar strela v okolici niso slišali. Ob strelu najverjetneje tudi ni bilo mogoče opaziti bliska iz cevi pištole, zaradi česar gre sklepati, da se je napadalec dobro pripravil na dejanje in ni želel vzbujati pozornosti okolice ob dejanju.

Kriminalisti neuradno preigravajo različne motive, vzroke za ta strelski obračun. Policijo naj bi pri tem zanimali tudi medsebojni odnosi napadenega z ostalimi zaposlenimi na inštitutu in morebitni spori, v katere naj bi bil iz različnih razlogov vpet.

Prve ugotovitve policije kažejo, da je neznani storilec ustrelil moškega, ki se je pripeljal na parkirni prostor, vozilo zaklenil in se odpravil proti gostinskemu lokalu. Po izvršenem dejanju je storilec zapustil parkirni prostor, moški pa je hudo poškodovan obležal na parkirišču.

Kriminalisti so včeraj na kraju skupaj z dežurnima preiskovalnim sodnikom in državnim tožilcem pričeli z opravljanjem ogleda kraja kaznivega dejanja. Steklo je tudi intenzivno zbiranje obvestil za razjasnitev okoliščin, ki so kakorkoli povezane s primerom.

Danes so primer prevzeli preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU), ki skupaj  z  ljubljanskimi  kriminalisti  nadaljujejo z intenzivno preiskavo. Preiskovalci skupaj s forenziki  nadaljujejo z opravljanjem ogleda kraja kaznivega  dejanja  poskusa  uboja in z opravljanjem razgovorov. "V tej fazi preiskave  preverjamo  vse  možne  verzije  in motive, ki so lahko povod za omenjen dogodek," sporočajo z NPU-ja.

V kritičnem stanju

Po naših podatkih je bil moški, šlo naj bi za direktorja Kemijskega inštituta, poškodovan v zgornjem predelu telesa. S hudimi poškodbami so ga z reševalnim vozilom prepeljali v ljubljanski Klinični center, kjer je njegovo stanje po naših podatkih še vedno kritično.

Na Kemijskem inštitutu so po dogodku pretreseni, o dogodku pa ne želijo dajati informacij. "Zaradi varovanja osebnih podatkov, zaščite svojcev in interesa preiskave, ki poteka s strani policije, vam drugih informacij ne moremo posredovati," sporočajo z inštituta.

Takoj zavarovali njegov dom in pisarno

Policija je po naših informacijah takoj, ko je bila obveščena o dogodku, poslala policijske patrulje pred stavbo Kemijskega inštituta in tudi na domači naslov poškodovanega. Dokler policija ne razčisti oziroma preveri vseh možnih motivov in ozadij streljanja, mora namreč zaščititi tudi kraje ali osebe, ki bi bile lahko tudi še potencialne žrtve napadalca. V tem primeru bi napadalec po streljanju na direktorja lahko nadaljeval svoj nasilni pohod in se znesel ali pa vdrl še na inštitut oziroma kasneje poskušal škodovati še najbližjim svojcem poškodovanega.

O tem je policija obvestila tudi njegove najožje sodelavce. Ostale udeležence sinočnjega prednovoletnega srečanja zaposlenih na inštitutu, ki so po dogodku in pogovorih s policisti, ki so na kraju zločina zbirali dokaze, zapuščali prizorišče pa so policisti takoj opozorili, da "bi bil tarča napada lahko tudi inštitut."

Trenutno, po naših informacij, policija pazi le še na poškodovanega in njegove najožje družinske člane.

Komentarjev 20
  • drmr1980 10:04 18.december 2014.

    VIČ ZAKON !!!

  • krtmen1 08:52 18.december 2014.

    Men krade denar vsak dan....in ga daje teb, ker mu ga vlečeš.

  • Žurnalček 08:27 18.december 2014.

    Takšen posel stane 10.000 € . Se pravi , nekoga je odškodoval za najmanj 100.000 € .Strelec je najet , samo takšni izstrelijo več nabojev , kajti enkrat ni nobenkrat , delo mora biti dobro opravljeno. Kemija je ...prikaži veče zelo blizu proizvodnji mamil - lahek dostop do surovin s pečatom KI na naročilnici . Ali pa je šlo za lastninjenje po sistemu , več meni nič vam !