Slovenija > Črna kronika
41 ogledov

Zabodla partnerja, potem pa trdila, da se je sam

Valter Zrinski PU Ljubljana
Ljubljanski policisti preiskujejo smrt, za katero se je izkazalo, da gre za posledico kaznivega dejanja.

Ljubljanski policisti so bili 4. februarja okoli 5. ure obveščeni, da se je v stanovanju v Šiški z nožem samopoškodoval 30-letni moški. Dogodek je prijavilo njegovo 22-letno dekle, ki je bilo takrat v stanovanju. Na kraj so prišli policisti in reševalci. Moškega so zaradi hudih poškodb odpeljali v ljubljanski klinični center, kjer je nekaj po 7. uri zjutraj zaradi hudih poškodb umrl.

Policisti so na podlagi zbranih obvestil in ogleda kraja dogodka, sumili, da je bilo izvedeno nasilno kaznivo dejanje. Za pokojnika je preiskovalna sodnica, ki je opravila ogled kraja dogodka, odredila sodno obdukcijo.

Preiskava je pokazala, da je bil pokojnik tisto noč v družbi s prijatelji. Dekle ga je prišlo iskat, ob prihodu domov pa sta se sprla. Doma ga je dekle z večjim kuhinjskim nožem zabodla v prsni koš. Z namenom, da bi prikrila svoje dejanje, je osumljenka prijavila, da se je njen partner sam zabodel z nožem.

Osumljenka se je zagovarjala z molkom. Po dogodku je bila hospitalizirana v eni od zdravstvenih ustanov. Od tam je bila 22. februarja izpuščena in prepeljana pred sodnico, ki je zanjo odredila pripor. Točen motiv napada zaenkrat še ni znan.

V pretklosti že napadla 

Med preiskavo so policisti odkrili, da je 22-letnica me 16. in 18. junijem 2015 z nožem napadla takratnega 27-letnega partnerja. Dogodek se je zgodil v Španiji, kjer sta bila z napadenim na delu. Takrat je poskusila moškega z nožem zabosti v vrat, a je temu uspelo napad odbiti in tako preprečiti hujše posledice.

Policija je navezala stik s španskimi preiskovalnimi organi, da bi tako pridobila več informacij o takratnem dogajanju. V stik so stopili tudi z napadenim moškim, a, ker je v tujini, z njim niso še opravili podrobnega pogovora. 

Zoper osumljenko so podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja uboja in poskusa uboja. Zagrožena kazen za uboj je od pet do petnajst let zapora.

dezurni@zurnal24.si

 

 

 

Komentarjev 2