Svet
9 ogledov

"Policija pretepla posiljevalce"

Protest v Indiji Reuters
Odvetnik petih posiljevalcev mlade Indijke, ki je umrla zaradi poškodb, trdi, da je vsega kriv spremljevalec Indijke.

Indijski odvetnik Manohar Lal Šarma je veliko kritik požel že s samo določitvijo, da je pripravljen braniti pet moških, ki so obtoženi zverinskega posilstva 23-letne študentke. Prizadejali so ji tako hude poškodbe, da je umrla. Šarma brani tri od obtoženih, poroča AP. 

Sojenje naj bi potekalo po posebnem, hitrem postopku, vendar vse kaže, da iz tega ne bo nič. Tudi današnja obravnava je bila preložena na ponedeljek, saj naj del dokumentacije ne bi bil na voljo. Indijski sodni sistem je sicer znan po izjemni počasnosti. "Če bi bili starši teh fantov bogati, jih danes ne bi bilo na sodišči," je poudaril Šarma in s tem opozoril na veliko slabost indijskega sodnega sistema: podkupljivost.

Obtoženi so tudi tokrat v sodno dvorano prišli zelo hitro, z zakritimi glavami, obkrožala pa jih je veriga paznikov.

Vsak dan v solzah

Šarma je pred današnjim sojenjem dejal, da je peterica nedolžna. Policijo je obtožil, da so jih surovo pretepali. "V njihove celice so namestili tudi druge zapornike, ki so jim grozili z noži," je težko življenje peterice v zaporu opisoval Šarma.

Povedali so to, kar jim je policija rekla, naj povedo. 22-letni obtoženec po njegovih besedah zdaj ves čas joče: "Joka kot otrok in prosi, naj ga spravim od tam."

Na oblačilih vseh obtoženih so sicer našli kri žrtve.

Krivi vsi drugi, celo fant

Šarma meni, da so oblasti zaradi razvpitosti pod velikim pritiskom in so pripravljene obsoditi kogarkoli, ne glede na dokaze: "Kar se je zgodilo tej ženski, je tako ogabno, tako grozno, da je policija pripravljena zmanipulirati dejstva."

Pred dnevi je celo dejal, da je za vse skupaj kriv fant Indijke: "Fant jo je izdal. On je odgovoren za vse skupaj." Posiljena Indijka in njen fant sta se prihodnji mesec nameravala poročiti. Pretepali so ga tako silovito, da je kmalu izgubil zavest, vendar je preživel.



Komentarjev 2
  • Mahi 08:50 11.januar 2013.

    Verjetno res. Lahko da bo posiljen na enak način.

  • Lionel 15:24 10.januar 2013.

    Predvidevam, da bo ta odvetnik živel še 5 dni. Pa upam da manj.