Slovenija > Črna kronika
49 ogledov

Policija prosi za pomoč, iščejo priče nesreče

policija Saša Despot
Včeraj je na Gorenjskem v prometni nesreči umrl kolesar. Policija išče priče ali vse, ki so se s kolesarjem srečali pred nesrečo.

Včeraj zvečer je na cesti proti Tržiču umrl kolesar. Gre za drugo letošnjo žrtev prometnih nesreč na gorenjskih cestah.

Policisti so ugotovili, da sta tako voznik osebnega avtomobila kot kolesar vozila v isti smeri iz Podbrezij proti Zvirčam, ko je pred naseljem Zvirče voznik avtomobila na desni strani vozišča okoli 18.30 trčil v kolesarja. Kolesar je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl, cesta je bila zaradi ogleda kraja zaprta do 23. ure.

Iščejo priča ali vse, ki so srečali kolesarja

"Okoliščine kažejo na krivdo voznika avtomobila za nesrečo, postopek pa prometni policisti še vodijo in iščejo priče, ki so se pred nesrečo na tej cesti srečale s tem kolesarjem. Kdor ima informacije, naj jih prosimo sporoči policiji na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200," so sporočili policisti kranjske policijske uprave. 

Voznikom in kolesarjem znova polagajo na srce nekaj pravil, ki naj se jih držijo. 

"Vozniki naj vozijo s prilagojeno hitrostjo glede na razmere na cestah, na ustrezni varnostni razdalji, kolesarjem naj se približujejo z zmanjšano hitrostjo, prehitevajo pa naj jih previdno in na zadostni bočni razdalji, vendar nikoli v trenutku, ko iz nasprotne smeri prihaja vozilo ter v ovinkih, na ozkih in poškodovanih delih cest. Zelo naj pazijo predvsem v zmanjšani vidljivosti in ponoči, ko so kolesarji manj vidni. Kolesarji so v cestnem prometu sicer največkrat žrtve prehitrih voznikov in tistih, ki vozijo pod vplivom alkohola ter po nepravilni strani oziroma smeri vožnje," je nasvet za voznike. 

"Kolesarji pa naj v pravi smeri vožnje vozijo čim bližje desnemu robu vozišča, pravilno označeni in osvetljeni, uporabljajo naj svetla oblačila in zaščitno čelado. Voznik kolesa mora imeti ponoči in ob zmanjšani vidljivosti na sprednji strani prižgan žaromet za osvetljevanje ceste, ki oddaja belo svetlobo, na zadnji strani pa pozicijsko svetilko, ki oddaja rdečo svetlobo. Na zadnji strani kolesa mora imeti nameščen rdeč odsevnik, na obeh straneh pedal rumene ali oranžne odsevnike, na kolesih pa rumene ali oranžne bočne odsevnike," kolesarjem svetujejo policisti. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 03:54 20.februar 2017.

    nekateri kolesarji tudi niso za na cesto,kot velja za avto voznike ravno tako ne ,nesreča pa itak nikoli ne počiva

  • Lavdan 23:26 19.februar 2017.

    Zadel ga je od zadaj.

  • Pepe007 20:52 19.februar 2017.

    Zakaj ne bi bil kriv? Če ni imel luči, je še kako kriv.