Šport > Nogomet
27 ogledov

Policija rešila ugrabljenega nogometaša

Alan Pulido EPA
Alan Pulido, mehiški reprezentant in napadalec grškega Olympiacosa, je bil ugrabljen v domačem mestu Ciudad Victoria, varnostni organi pa so ga nekaj ur pozneje rešili.

Lokalni mediji so poročali, da je Pulido spremljal svoje dekle, ko jima je pot presekal konvoj vozil, ki je blokiral cesto, nato pa so nogometaša spravili iz njegovega vozila in ga ugrabili, dekle pa so takoj izpustili.

Petindvajsetletni Pulido se je nekaj ur pozneje, ko so ga rešili, pojavil ob guvernerju zvezne države Tamaulipas Egidiu Torreju Cantuju. "Sem zelo dobro, zelo dobro. Bogu hvala," je dejal na kratki novinarski konferenci.

Pulido je za Olympiacos, s katerim je lani sklenil štiriletno pogodbo, zadnjič igral v finalu grškega pokala 17. maja, ko je njegova ekipa izgubila z AEK (1:2), nato pa je odšel v domovino. Pulido je bil član mehiške reprezentance na svetovnem prvenstvu leta 2014, vendar ni dobil priložnosti za igro.

Določeni predeli v Ciudad Victoria in okolici v zvezni državi Tamaulipas, ki meji na ZDA, so tako nevarni, da mora včasih ljudi v konvojih spremljati zvezna policija. Tamaulipas je namreč "dom" mafijskih kartelov Gulf in Zetas, ki preprodajata drogo in sta bila včasih združena, sedaj pa med njima vlada pravo vojno ozračje. Lani je bilo v Tamaulipasu po uradnih podatkih pogrešanih okrog 5000 ljudi, po neuradnih še enkrat več, skupaj v Mehiki pa 26.000.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.