Slovenija > Črna kronika
160 ogledov

Policija svari pred drznimi tatvinami: Eden zamoti, drugi krade

Oklepanje vrat Profimedias
Policija svari pred drznimi tatvinami. Vedno bodite pozorni na neznance in zaklenite hišo ali stanovanje, če tudi stopite samo "za vogal".

Policiste so včeraj le na območju osrednje Slovenije zopet obvestili o dveh krajah, kjer je eden izmed osumljencev posameznika zamotil, drugi pa je smuknil v hišo in ga okradel.

V Domžalah so se se osumljenci do stanovanjske hiše pripeljali z osebnim vozilom, eden izmed njih je zamotil oškodovanca pod pretvezo, da odkupuje staro železo. V Grosupljem pa je osumljenec zagotavljal, da bi si radi ogledal vozilo, ki bi ga rad kupil. "Oškodovanca so tako oddaljili od hiše, medtem pa so ostali v hiši izvršili tatvino (gotovine, nakita …)," je v sporočilu za javnost pojasnila Nataša Pučko, predstavnica PU Ljubljana, ki je dodal, da so oškodovanci šele kasneje opazili, da so jih okradli.

Na podobne drzne tatvine je policija že večkrat opozarjala, a po besedah Nataše Pučko opažajo, da so ljudje še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki prihajajo na njihove domove in jih ogovorijo. Žrtve so predvsem starejši občani.

Policisti se ob omenjenih prijavah srečujejo s težavo, da oškodovanci šele čez čas (več ur) ugotovijo, da so bili okradeni. Prav tako niso pozorni na opis oseb, saj z žrtvijo vzpostavijo nek prijazen odnos, vzpostavijo zaupanje. Oškodovanci pa v večini primerov že "pospravijo" prostor, kjer so delovali storilci in s tem spremenijo kraj dejanja in uničijo morebitne sledi. 

Zaklepajte in bodite pozorni na pozornosti!

Občanom na policiji svetujejo da imajo osebe, ki so prišle do njih nenapovedano pod vidnim nadzorom in jih brez potrebe ne vabijo v prostore. Vedno pa naj zaklenejo, če prostor zapustijo. Ključ naj vzamejo s seboj, pa če tudi "stopijo samo za vogal".

Če se osebe izdajajo za serviserje ali izvajalce, pa vedno velja zahtevati vpogled identifikacijske izkaznice ali delovnega naloga. Policija še svetuje, da je ob tem potrebno biti pozoren tudi na videz oseb, znamko, barvo, tip in registrsko številko vozila, s katerim so se neznanci pripeljali ...

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.