Slovenija > Črna kronika
216 ogledov

Policija: Tatu smo odkrili, lastnika javita se!

poskus tatvine koles Slovenska Policija
Identiteto moškega, ki je sredi dneva na Slovenski cesti v Ljubljani, poskušal ukrasti kolesa, so policisti odkrili. Zdaj čakajo le še na lastnika koles.

Na spletu je v minulih dneh zaokrožil posnetek poskusa tatvine dveh koles na Slovenski cesti v Ljubljani. Dogodek je objavil mimoidoči, ki je tatu uspešno odvrnil od namere. Zgodilo naj bi se 4. julija. 

Policija je na podlagi posnetka ugotovila identiteto moškega na posnetku. Do tega trenutka pa lastnika koles še nista podala prijave o morebitnem poškodovanju kolesa. Policisti zato prosijo lastnika koles, naj se zglasita na Policijski postaji Ljubljana Center ali pokličeta na številko 01 475 06 00 ali na interventno številko 113, zaradi nadaljnjih postopkov in zbiranja obvestil. 

poskus tatvine koles Slovenska | Avtor: Policija Policija

Policisti svetujejo previdnost

"Čeprav je v konkretnem primeru občan s snemanjem preprečil morebitno tatvino kolesa, pa ljubljanski policisti občanom vsekakor odsvetujemo, da bi sami poskušali preprečiti tatvino, saj nikoli ne vejo, s kom imajo opravka in kaj je storilec pripravljen narediti, da bi mu uspelo pobegniti. Vaša lastna varnost naj bo pomembnejša!" opozarjajo na policiji.

V takšnih primerih svetujejo, da se nemudoma obvesti policijo in da si očividec poskuša zapomniti čim več podatkov o osebi (opis, smer bega ipd.). 

Opozarjajo še na eno stvar. Posnetki tatvin so policiji v pomoč in lahko v nadaljevanju služijo kot obremenilni dokaz zoper osumljenca. "V konkretnem primeru je občan posnetek najprej objavil na družabnem omrežju. Vendar pa je z operativnega vidika bolje, da si posnetke najprej ogleda policija in poskuša identificirati storilca, saj bi lahko storilec na spletu prepoznal sam sebe in se tako znebil ukradenega kolesa ter uničil morebitne druge materialne dokaze, pomembne za kazenski postopek. Objava fotografij je na spletu smotrna šele kasneje, če policija z lastno dejavnostjo v določenem času ne identificira storilca," svetujejo policisti. 

Komentarjev 6
  • Žurnalček 19:56 11.julij 2017.

    To je klošar- droger z Kongresnega oz. iz Emonskega podhoda b.š. !

  • Avatar Leon
    Leon 19:56 11.julij 2017.

    Iz osebnih izkušenj vem,da je prijava kraje ali vloma na policijo samo mrtva črka na papirju !

  • goldhorn 19:56 11.julij 2017.

    Saj ni Janković kradel, da bi bili izločeni.