Slovenija
93 ogledov

Policija: "Tiste, ki bodo varnost ogrozili z delanjem selfijev, bomo kaznovali!"

kolesarska dirka po sloveniji tour of slovenia 2015 Facebook
Na avtocestah je promet zgoščen, na mejnih prehodih so kolone, popoldne pa bo na ombiočju Novega mesta še kolsarska dirka.

Zadnjo nedeljo v avgustu, ki je hkrati zadnja pred začetkom pouka, na cestah nastajajo številni zastoji. Na gorenjski avtocesti je zastoj pred cestninsko postajo Hrušica v smeri proti Avstriji dolg pet kilometrov, predor Šentvid pa zaradi okvare vozila občasno zapirajo v smeri proti Ljubljani.

Zastoji nastajajo tudi na ljubljanski obvoznici in primorski avtocesti, in sicer v smeri proti Kopru, od Brda in Rudnika do cestninske postaje Log.Na cesti Podkoren - Kranjska Gora je promet zaradi prometne nesreče urejen izmenično enosmerno.

Zastoji so tudi na cestah Šmarje-Dragonja, Izola-Portorož-Sečovlje in Lesce-Bled.

Na hrvaški strani je kolona vozil proti mejnim prehodom Dragonja in Sečovlje dolga štiri kilometra. Na mejnem prehodu Dragonja je za prehod meje v obe smeri treba čakati eno uro, na Sečovljah pa se čaka le na vstop v državo, in sicer eno uro. Na vstopu je povečan promet tudi v Gruškovju.

Zastoji zaradi kolesarske dirke

Danes poteka 8. mednarodna kolesarska dirka Hrvaška – Slovenija (Zagreb – Novo mesto). Start dirke je v Zagrebu ob 12.00 uri. Prve kolesarje pričakujejo na območju Dobove nekaj pred 13. uro.
Zaključek dirke je predviden v Novem mestu okoli 16.30 ure. Trasa nato poteka do Brežic – Šentlenarta – Gornjega Lenarta – Pohance –Krškega – Brestanice – Impoljce – Studenca – Rovišč pri Studencu – Zavratca– Bučke – Škocjana – Dobruške vasi – Šentjerneja – Rateža – Žabje vasi –Ločne – Mačkovca – Otočca… s ciljem v Novem mestu med 16.00 in 17.00 uro.

Prve kolesarje pričakujejo v Novem mestu nekaj po 14. uri, kjer bodo opravili še krožne vožnje na relaciji Žabja vas – Ločna – Mačkovec – Otočec– Struga – Ratež, ki se zaključijo s sprintom iz Lešnice proti novomeškemu Glavnemu trgu.

Promet na trasi potovanja bo med 12.00 in 17.00 uro močno oviran, opozarjajo novomeški policisti. Prav tako bo promet oviran  v središču Novega mesta (predvsem Glavnega trga), zato spoštujte odredbe in navodila policistov, redarjev, vozil s prednostjo in spremstvom ter spremenjeno prometno signalizacijo.

Zaradi velikih hitrosti kolesarjev je potrebno biti posebno pazljiv na izpostavljenih mestih na trasi, da se ne stopa pred kolesarje, strpno čaka na zaključke zapor in ovir ipd. S tem boste prispevali k večji prometni varnosti in preprečili morebitne padce, trke z gledalci ipd. "Mimogrede: tiste, ki bodo ogrozili varnost udeležencev v prometu z izpostavljanjem ob iskanju najboljšega kadra za samo-fotografiranje (»selfiji«) bodo policisti ustrezno kaznovali!" še poročajo s PU Novo mesto. 

Komentarjev 2
  • korli 13:41 30.avgust 2015.

    še tistih pet je umsko prizadetih

  • vzev 13:32 30.avgust 2015.

    Tistih pet gledalcev bo pa res tako hudo ogrožalo druge. Več gledalcev pa tako ne bo.