Slovenija > Črna kronika
33 ogledov

Policija ujela serijskega tatu

rop, ropar, tat, pištola Shutterstock
Policisti so prijeli moškega, za katerega se je izkazalo, da je izvedel več tatvin na območju Ljubljane.

V soboto so bili nekaj po 11. uri policisti obveščeni o tatvini torbice in nakupovalne vrečke, ki jo je  izvršil takrat še neznani storilec na Einspilerjevi ulici v Ljubljani. Osumljenec je pristopil do oškodovanke z zadnje strani, ji z ramena strgal torbico in odtujil nakupovalno vrečko, nato pa peš zbežal.

Na podlagi opisa so policisti osumljenca izsledili in prijeli na Medvedovi ulici. 41-letni osumljenec je pri sebi še vedno imel odtujene predmete. Zaradi suma storitve velike tatvine so mu odvzeli prostost in ga pridržali. V nadaljevanju preiskave je bilo ugotovljeno, da je 41-letni moški osumljen storitve še vsaj šestih kaznivih dejanj ropa in velike tatvine na območju Ljubljane. 

Receptorju grozil s pištolo

Osumljen je, da je 5. januarja v popoldanskem času poskušal izvršiti rop v enem od ljubljanskih hostlov. Receptorju je zagrozil s pištolo in od njega zahteval denar. Ker ga receptor ni hotel izročiti, je osumljeni sam iz predala blagajne poskušal vzeti denar, pri tem pa je med njima prišlo do prerivanja, zaradi česar je osumljeni od dejanja odstopil in pobegnil s kraja. 

Na podlagi zbranih obvestil in dokazov so policisti ugotovili, da je 41-letnik osumljen ropa, ki ga je izvršil 12. januarja na Einspilerjevi ulici v Ljubljani. Oškodovanki je s fizično silo odtujil torbico, pri tem pa oškodovanko lahko telesno poškodoval. Istega dne je na podoben način izvršil tatvino torbice še na Celovški cesti. V omenjenem dogodku oškodovanka ni utrpela poškodb. 

Pri ropu gostinskega lokala imel pomočnico

Dan zatem je v popoldanskem času na Lepodvorski ulici izvršil še tatvino torbice. Istega dne v večernem času pa je z za zdaj še neznano žensko izvršil rop v enem od gostinskih lokalov na območju Ljubljane, kjer je od natakarice z uporabo pištole in fizične sile zahteval denar. Pri tem je oškodovanka utrpela lahke telesne poškodbe. 

Osumljen je tudi kaznivega dejanja roparske tatvine. Iz vozila oškodovanke je odtujil torbico, medtem ko je ta v vozilu sedela in čakala.  

Odtujene predmete našli pri njem

Policisti so pri osumljencu našli večino odtujenih predmetov (predvsem osebne dokumente in bančne kartice oškodovancev), plinski pištoli, montirno železo, itd. Včeraj je bil skupaj s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. 41-letnik je bil že obsojen za tovrstna kazniva dejanja. 

Policijska preiskava se nadaljuje v smeri ugotavljanja identitete neznane ženske, ki je skupaj z osumljenim izvršila rop gostinskega lokala. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.