Slovenija
53 ogledov

Policija v svoje vrste sprejela Remusa, Don Schoka, Color me reda in Faraona

Prevzem konj na PU Ljubljana
1/5
PU Ljubljana
Policija je danes slovesno v svoje vrste sprejela štiri nove konje, in sicer Remusa, Don Schoka, Color me reda in Faraona.

Nove konje, ki slišijo na imena Remus, Don Schoko in Color me red, je policija dobila po več kot dveh letih in pol. Četrti konj, Faraon, ki je slovenske toplokrvne pasme, pa bo pomagal na policijski postaji vodnikov službenih psov in konjenikov v Mariboru.

V ljubljanski čredi je sedaj skupno 14 konj, od  tega 6  lipicancev. Njihova povprečna starost je 9 let in pol, dva najstarejša konja v čredi pa sta stara že 19 let.

"V policiji si dela brez policistov konjenikov ne moremo predstavljati. Sodelujejo praktično pri vseh policijskih  nalogah, še posebej pa so nepogrešljivi v iskalnih akcijah,  pri pregledovanju težko dostopnih terenov, nadzorovanju  državne meje, pri varovanju javnih zbiranj ter ob večjih  naravnih in drugih  nesrečah," je opozorila predstavnica PU Ljubljana Maja Ciperle Adlešič in nadaljevala, da sodelujejo tudi pri številnih  preventivnih aktivnostih  policije,  kjer  vsakokrat  očarajo obiskovalce, še posebej otroke, ki so njihovi največji oboževalci.

Poleg konjev je letos konjeniška policija kupila tudi dve terenski prikolici, 12 sedel, s fluorescentno rumenimi podsedelnicami, nove jahalne čelade in naglavne svetilke. Deloma pa so obnovili tudi hleve.

Komentarjev 2