Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Policijska "filmska" akcija v Borovi vasi

Mariborski policisti
1/3
bralka
Maribor. "Bilo je kot v filmu. Razbili so šipo na avtomobilu in voznico vklenili ter jo odpeljali v policijsko intervencijsko vozilo,“ opisuje očividka Maja iz Maribora.

V ponedeljek pozno zvečer se je v Borovi vasi, natančneje blizu znane restavracije v tem naselju, odvila prava filmska policijska drama. Kot nam je pojasnila omenjena očividka, je ugotovila, da se nekaj dogaja, ko je ženska s pištolo pristopila k parkiranemu renaultu ter potrkala po šipi voznici, da naj odpre avto.

"Najprej mi ni bilo nič jasno, kaj se dogaja, nekaj sekund kasneje pa so se na pomoč pripeljali policijski avto ter za njim še intervencijska vozila. Voznica se ni želela predati ter je z avtomobilom pobegnila, vendar le kakšno ulico naprej," še pravi očividka. Ker ni želela odpreti avtomobila, naj bi pristopil k avtu policist ter ji z majhnim kladivcem razbil šipo, odprl vrata ter jo prisilno odvedel do policijskega avtomobila. "Očividci smo sklepali, da se je moralo zgoditi nekaj zelo hudega, da so policisti izpeljali takšno akcijo. Na kraju je bilo kar nekaj policijskih avtomobilov," še pravi naša sogovornica.

Storila več prekrškov

Na policijski upravi (PU) Maribor so nam pojasnili, da so 16. julija ob 22.47 uri ukrepali zoper voznico "osebnega avtomobila, ki je storila več cestnoprometnih prekrškov ter z nezanesljivo in nevarno vožnjo (vijuganjem po celotnem vozišču) ogrožala varnost drugih udeležencev v cestnem prometu". Dodali so še, da so v akciji uporabili tudi prisilna sredstva.

"Kljub predhodni ustavitvi vozila ni upoštevala ukazov in pozivov policistov, temveč se je v vozilo zaklenila in nato s takšno vožnjo nadaljevala, pri čemer je pred tem poškodovala eno vozilo. Ob ponovni ustavitvi vozila ponovno ni upoštevala pozivov in ukazov policistov, zaradi česar so bila za preprečitev nadaljnje vožnje in ogrožanje voznice same in udeležencev v cestnem prometu uporabljena prisilna sredstva," je pojasnil Bojan Kitel iz PU Maribor. Policisti so odredili strokovni pregled z odvzemom krvi in urina za voznico.

Komentarjev 6
  • Kofetkanje Ljubezenske Težave 16:06 19.julij 2012.

    V ljubljani v Btc-ju pri optiki Clarus tudi v času kosila.

  • rogg 10:36 19.julij 2012.

    Me prav zanima; ali ste kdaj videli cigana v avtomobilu Avto šole, jaz nikdar, pa redno srečujem in videvam avtošole z mladimi vozniki. Le kje dobijo vozniške, ne samo to, polovica je nepismenih, pa se veselo vozijo. le kako so ...prikaži več rešili pole za teoretični del izpita? Mi lahko to nekdo pojasni?

  • mia 07:50 19.julij 2012.

    16.julija je vijugala po cesti, nasilno so ji vzeli prostost 18., če prav razumem. pa je bila vedno ona za volanom?