Svet
79 ogledov

Policijska marica: "Uživajte v vožnji"

Policijski napis Facebook
Policija v Baltimoru je tarča zgražanj, potem ko je v javnost prišel napis na vratih enega od vozil za prevoz prijetih osumljencev.

"Uživajte v vožnji, mi bomo zagotovo!", piše na nalepki, ki jo je tja očitno prilepil nekdo v uniformi. Moder napis je sicer nameščen tako, da ga lahko vidijo le "potniki" znotraj vozila ob zaprtih vratih in je torej neposredno namenjen prijetim osebam. Fotografije, ki jih je ob odprtem zadnjem delu vozila pred policijsko postajo posnela naključna mimoidoča oseba in jih nato objavila na medmrežju, so pristne, je pokazala kasnejša preiskava.

Policija v ameriškem Baltimoru je sedaj v zadregi, v javnem sporočilu so izrazili prepričanje, da gre za nesprejemljivo dejanje in da bodo v notranji preiskavi odkrili, kdo je odgovoren. 

Umrl zaradi policijske vožnje

Baltimore je še vedno nemirno mesto, potem ko so se aprila tam dogajali nasilni protesti zaradi smrti 25-letnega temnopoltega mladeniča. Umrl je zaradi hudih poškodb hrbtenice, ki jih je dobil po aretaciji med vožnjo v policijskem kombiju. Avtopsija je pokazala, da so poškodbe zelo verjetno nastale zaradi "silovitih udarcev", ko je policijsko vozilo sunkovito zaviralo ali zavijalo. Zaradi povezave z njegovo smrtjo je obtoženih šest policistov, tudi voznik kombija.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • s.i.k. 12:32 04.julij 2015.

    .sj. ampak fajn bi blo vidt vsaj kako statistiko koliko od potnikov" v takih vozilih v njih pristane Povsem Upravičeno , in koliko ne...

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 19:36 03.julij 2015.

    Ne bi rekel da je to sporno samo po sebi. Če pa je praksa njihovih policistov taka da neprimerno obravnavajo osumljenca je pa druga stvar.