Slovenija
749 ogledov

Policijska postaja se prodaja za pol cene

policija Saša Despot
Nekdanjo policijsko postajo Šempeter ministrstvo za notranje zadeve prodaja za 150 tisoč evrov, to je 125 tisoč evrov ceneje, kot so jo ponujali pred enim letom.

Ministrstvo za notranje zadeve namerava po metodi neposredne pogodbe prodati poslovno stavbo na naslovu V mlinu 2, Šempeter pri Gorici. Gre za stavbo nekdanje policijske postaje Šempeter z garažnim objektom in zemljiščem. 

Stavba, v kateri so (bili) poslovni prostori javne uprave, ima 328 kvadratnih metrov uporabne površine ter v prizidku 35 kvadratnih metrov veliko garažo. Skupno zemljšče dveh parcel, ki se prodajata, je 1345 kvadratnih metrov. Ocenjena vrednost po množičnem vrednotenju nepremičnin je skoraj 275 tisoč evrov. Stavba je sicer precej energetsko potratna, saj sodi v energetski razred E. 

Cena tokrat 124 tisoč evrov nižja

Stavbo so z javno dražbo poskušali prodati lani junija z izklicno ceno 274 tisoč evrov, a ta očitno ni bila uspešna. Prodaja se bo tokrat izvedla v torek, 1. avgusta 2017, ob 9. uri na Štefanovi 2 v Ljubljani, če bo kupcev več, se bodo izvedla pogajanja o ceni. Predkupno pravico na nepremičnini ima sicer občina.  

Kogar nakup zanima, mora najkasneje 31. julija do 12. ure plačati varščino v višini 10 odstotkov od prodajne cene. Kupec bo nosil tudi vse stroške, povezane z nakupom, prodaja pa se izvede po načelu videno-kupljeno. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar čavez
    čavez 08:29 10.junij 2017.

    Kupim arest da lopove kot so Bavčar in njegovi zabetoniram pa naj pocrka golazen lopovska.