Svet
19 ogledov

Policist, ki si je kazen napisal sam

Kazen, policist Facebook
Norveški policistse je izkazal za pravega za svojo uniformo; ker med akcijo tekom patruljiranja na morju ni nosil predpisanega jopiča za reševanje, si je denarno kazen napisal sam.

Policist Arne Stavens se je povsem slučajno znašel na fotografiji enega izmed norveških časnikov; fotograf ga je ujel med akcijo na morju pri otoku Utoya okrog 40 kilometrov stran od Osla. 

Nekaj bralcev omenjenega časopisa je opazilo, da policist ne nosi predpisanega jopiča za reševanje, ki je na Norveškem obvezen na čolnih, manjših od osmih metrov dolžine.

Da bi prehitel kritike in morebitne ukrepe, je policist na spletu objavil fotografijo kazni v višini 500 norveških kron, kar znaša 58 evrov, ki si jo je napisal kar sam.

Norveška policija sicer med državljani uživa velik ugled; glede na lanskoletne raziskave kar 80 odstotkov Norvežanov zaupa svoji policiji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 21:51 25.julij 2016.

    Pri nas bi rogovilil z rokam in jezno skušal preprečiti snemanje/slikanje. Potem bi jim pa napisal kazen zato ker niso upošteval direktnega policijskega ukaza ; niso upošteval avtoritete v uniformi.