Svet
12 ogledov

Policist posodil denar tovornjakarju

nikola morovic PU Ličko-Senjska
Policist, ki je lačnemu tovornjakarju dal 50 kun, je na Hrvaškem postal prava zvezda.

"Kaj podobnega se je zgodilo že prej, a ni prišlo v medije. Vesel sem, da sem pomagal človeku, konec koncev smo policisti vedno v službi državljanov," je za Večernji list povedal 45-letni Nikola Morović, policist iz Karlobaga. 

"Presenečen sem nad številnimi klici, ki so se začeli, ko je bila novica včeraj objavljan na spletnih portalih. Tega nisem pričakoval," pravi Morović, ki uniformo nosi že od leta 1990. 

Prosil za 20, dobil 50 kun

 

13. avgusta je delal v nočni izmeni in na bencinski črpalki je do njega prišel Rino Žgrabić in mu potožil, da je lačen in žejen ter da ga boli želodec. Prosil ga je za 20 kun, saj je ves denar porabil v Zadru za popravilo tovornjaka mu obljubil, da jih bo vrnil. Kot zagotovilo mu je želel pustiti osebno izkaznico. 

"Osebne nisem hotel vzeti, dal sem mu 50 kun in mu rekel, srečno, pa če boš denar vrnil ali ne. Kupil je sendvič in vodo in prespal na tej črpalki. Vzgojen sem v krščanskem duhu in na to sem ponosen. Vedno bi pomagal," še pravi Morović. 

Voznik poslal zahvalo

Čeprav je od dogodka minilo več kot dva tedna, je v javnost prišel, ko je voznik tovornjaka na policijo poslal zahvalo in pohvalo policistu. Napisal je, da se zahvaljuje policistu Moroviću za humano pomoč in želi vsem veliko zdrava. Ter da vrača 50 kun. 

Komentarjev 3
  • smejka 10:59 31.avgust 2014.

    Kapo dol ...takih ljudi manjka,ne le policajev in tudi medijem ,ki objavljajo take zgodbe.Navidez nepomembne a kamenček v mozaiku lepega življenja.Hvala

  • maresem 16:19 30.avgust 2014.

    No, tudi iz lepe njihove nekaj lepega slišat... temu policaju vse lepo šenaprej.

  • kapibara 15:22 30.avgust 2014.

    Bravo, tudi jast sem že dal, rekoč: Ne mi vračat , ti ne boš obogatel, jast pa zaradi 20 eur ne bom sirota..