Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Policist pretepel 11-letnega dečka

pest, pesti, spor, poškdoba Shutterstock
V Srbiji odmeva primer policista, zoper katerega so uvedli preiskavo. Pretepel naj bi 11-letnega dečka in ga več kot kilometer za jakno vlekel po ulici.

"Moj sin trpi grozne bolečine v ušesih. Zaradi strahu ponoči moči posteljo in ne more spati," je srbskim medijem povedal oče otroka Nebojša Penčić. Udarce njegovemu sinu je prizadejal policist v uniformi.

11-letnik se je v soboto skupaj z drugimi otroki igral na njivi v Subotici. Že na poti domov jih je napadel pes, zaradi česar so - da bi se ubranili - izpred bližnjih hiš vzeli nekaj vej. Kot opisujejo otroci, je ena izmed tam živečih žensk začela kričati, da kradejo. Pritekel je v bližini živeči policist, ki je bil v uniformi, in začel kričati na otroke.

Otroci so zbežali, le 11-letnik se je skril. Policist ga je našel in ga večkrat oklofutal, nato pa ga z glavo udaril v leseni steber. Preklel mu je mamo in ga spraševal, kje živijo njegovi prijatelji. Deček ni želel povedati. Policist ga je za jakno vlekel kak kilometer in pol do dečkovega doma.

Tam je kričal še na njegovega očeta. "Vprašal sem ga, s kakšno pravico pretepa tujega otroka. Kričal je, da kakšen je to otrok, da je skupaj z ostalimi kradel in pokal petarde. Besedno se je lotil še moje mame, ki je nedavno umrla v požaru. To je bila kaplja čez rob," je povedal oče 11-letnika, ki je nato policista odrinil. Dodal je, da sta ga k sreči zadržala žena in oče, sicer bi se ga lotil s pestmi.

Policist v času incidenta ni bil v službi. Zoper njega so uvedli preiskavo, do končanja postopka je suspendiran, so potrdili na policiji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • OneCent 05:56 09.december 2016.

    Štart: "vlek, vlek, vlek ..., 1km", Cilj !

  • Tine123 22:24 08.december 2016.

    Tipična mentaliteta policista. Že v osnovi z umskimi težavami, mu daš pa uniformo in pištolo, pa lahko ta svoj problem še javno razkaže. Zgodovina se ponavlja, nič koliko bivših policistov se ukvarja z kriminalom.

  • ode 22:12 08.december 2016.

    Zigić, 11 let star, visok 175cm, težak 80kg, ki ima že svojo tolpo. Nič novega. Tudi pri nas je tako.