Slovenija > Črna kronika
57 ogledov

Policist v Kranju vozil prehitro in se zaletel v stavbo

policija prodaja avtomobile Saša Despot
V Kranju je v zgodnjih nedeljskih urah policijsko vozilo zaradi neprilagojene hitrosti zletelo s ceste in treščilo v stavbo.

V Kranju je včeraj zgodaj zjutraj prišlo do prometne nesreče. Nič nenavadnega, če ne bi bil povzročitelj policist. 

Kot je poročala Uprava za zaščito in reševanje, so bili v nedeljo ob 5.18 obveščeni, da je v križišču med Oldhamsko cesto in Cesto Staneta Žagarja prišlo do prometne nesreče enega vozila. Kranjski poklicni gasilci so zavarovali kraj nesreče, na vozilu odklopili akumulator, sanirali razlite tekočine po cestišču ter nudili razsvetljavo. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci.

Predstavnik PU Kranj Bojan Kos je za Žurnal24 potrdil, da je bilo v nesreči udeleženo policijsko vozilo. 

"Policist, ki ni bil na nujni vožnji, je na križišču zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v objekt ob cesti‎. V nesreči je bilo udeleženo samo policijsko vozilo, policist, ki je bil tudi povzročitelj nesreče, pa se je lažje poškodoval."

Proti policistu so zaradi kršitve prometnih pravil uvedli prekrškovni postopek, Kos pa podatka o škodi na vozilu in na objektu še nima. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • korli 17:58 09.februar 2016.

    sem samo realen

  • Žurnalček 09:48 09.februar 2016.

    Ne bit nesramen !

  • sintesi 21:04 08.februar 2016.

    v statistiki bo nesreča povzročena zaradi prehitre vožnje voznika, kar policiji vedno pride prav ko je treba z radarji umirjati promet......