• Pet 17 do 31 °C
  • Sob 20 do 29 °C
  • Ned 19 do 25 °C
več na vreme.net

Junak Slovenije

0 komentarjev

"Tako je bil opečen, da ni čutil bolečin"

Policista sta iz požara rešila močno opečenega 77-letnega moškega.

Lucija Cestnik / Metlika

 
"S kolegom Rokom Rezljem sva na cesti Metlika–Novo mesto opravljala nadzor prometa. Nenadoma sva v bližini Tovarne TPV opazila gost dim. Ker tam obstaja velika požarna nevarnost, sva se nemudoma odpravila na kraj dogodka, da preveriva, kaj točno se dogaja. Ko sva prišla do ognja, sva ugotovila, da gre za travniški požar v naselju Gornji Suhor, le sto do dvesto metrov stran od stanovanjskih hiš. Parkirala sva avto in se peš odpravila proti požaru," pripoveduje policist Policijske postaje Metlika Andrej Šega.

  •  

    Zgodbo vam predstavljamo v okviru našega projekta Junak Slovenije. Če tudi vi poznate koga, ki se je izkazal z izjemnim dejanjem, nam lahko pišete na naveza@zurnal24.si.

Opazila opečenega moškega, ki se je trudil pogasiti požar

Ko sta se policista ognju približala, sta v gostem dimu opazila 77-letnega moškega. Najprej sta mislila, da poskuša požar pogasiti, nato pa sta opazila, da je ogenj zajel tudi njega. "Takoj sva stekla k njemu. V eni roki je imel lopato, z drugo pa si je slačil goreča vrhnja oblačila. Imel je tako hude opekline, da bolečin sploh ni čutil več. Vmes je večkrat padel in se spet pobral. Bil je pri zavesti, vendar zelo vznemirjen."

Ko prideš na kraj nesreče, avtomatsko reagiraš in želiš pomagati. Ne razmišljaš preveč. Če bi se kaj takega spet pripetilo, bi enako storil še enkrat.

Policist Andrej Šega
Policist Rezelj se je takoj lotil gašenja požara, Šega pa je poklical dežurnega in mu naročil, naj pokliče reševalce, medtem pa se je trudil pomiriti hudo opečenega moškega. "Poskušal sem ga pomiriti. Položil sem ga na tla, mu odstranil vrhnja goreča oblačila in mu sezul tleče čevlje. Nenehno sem mu govoril in ga spraševal ter ga poskušal obdržati pri zavesti. Hkrati pa sem o njem želel izvedeti čim več."

Medtem se je drugi policist, ki je že uspel pogasiti požar, odpravil do ceste, da bo usmeril reševalno vozilo. Hudo opečenega moškega sta nato predala v roke reševalcem, ki so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Trenutno se zdravi v ljubljanskem kliničnem centru.

Zaspal v bližini pogorišča

Po ogledu kraja požara so novomeški kriminalisti opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je moški na brežini travnika požigal podrast in grmičevje. Ko je ogenj pogorel, je počival na travniku v bližini in zaradi utrujenosti zaspal. Tleči ogenj se je v tem času razvnel in ga zajel. Moški je imel veliko srečo, da sta policista požar opazila in mu rešila življenje.

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (0)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima