Slovenija
60 ogledov

"Tako je bil opečen, da ni čutil bolečin"

Policista junaka
1/3
Policijska uprava Novo mesto
Policista sta iz požara rešila močno opečenega 77-letnega moškega.

Logo Junak Slovenije  | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"S kolegom Rokom Rezljem sva na cesti Metlika–Novo mesto opravljala nadzor prometa. Nenadoma sva v bližini Tovarne TPV opazila gost dim. Ker tam obstaja velika požarna nevarnost, sva se nemudoma odpravila na kraj dogodka, da preveriva, kaj točno se dogaja. Ko sva prišla do ognja, sva ugotovila, da gre za travniški požar v naselju Gornji Suhor, le sto do dvesto metrov stran od stanovanjskih hiš. Parkirala sva avto in se peš odpravila proti požaru," pripoveduje policist Policijske postaje Metlika Andrej Šega.

Opazila opečenega moškega, ki se je trudil pogasiti požar

Ko sta se policista ognju približala, sta v gostem dimu opazila 77-letnega moškega. Najprej sta mislila, da poskuša požar pogasiti, nato pa sta opazila, da je ogenj zajel tudi njega. "Takoj sva stekla k njemu. V eni roki je imel lopato, z drugo pa si je slačil goreča vrhnja oblačila. Imel je tako hude opekline, da bolečin sploh ni čutil več. Vmes je večkrat padel in se spet pobral. Bil je pri zavesti, vendar zelo vznemirjen."

Policist Rezelj se je takoj lotil gašenja požara, Šega pa je poklical dežurnega in mu naročil, naj pokliče reševalce, medtem pa se je trudil pomiriti hudo opečenega moškega. "Poskušal sem ga pomiriti. Položil sem ga na tla, mu odstranil vrhnja goreča oblačila in mu sezul tleče čevlje. Nenehno sem mu govoril in ga spraševal ter ga poskušal obdržati pri zavesti. Hkrati pa sem o njem želel izvedeti čim več."

Medtem se je drugi policist, ki je že uspel pogasiti požar, odpravil do ceste, da bo usmeril reševalno vozilo. Hudo opečenega moškega sta nato predala v roke reševalcem, ki so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Trenutno se zdravi v ljubljanskem kliničnem centru.

Zaspal v bližini pogorišča

Po ogledu kraja požara so novomeški kriminalisti opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je moški na brežini travnika požigal podrast in grmičevje. Ko je ogenj pogorel, je počival na travniku v bližini in zaradi utrujenosti zaspal. Tleči ogenj se je v tem času razvnel in ga zajel. Moški je imel veliko srečo, da sta policista požar opazila in mu rešila življenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.