Slovenija > Črna kronika
32 ogledov

Policista vlekla zvezano žensko

Nasilje Youtube
Tokrat je do policijskega nasilja, ki dviguje precej prahu, prišlo v Beogradu. Posnetek, na katerem se vidi, da policista na tleh držita zvezano žensko, se na spletnih omrežjih širi kot požar.

Posnetek naj bi nastal pred dvema večeroma v Beogradu; medtem ko je na tleh ležala zvezana ženska, je dogajanje z mobilnim telefonom posnel moški, ki ga je policist medtem večkrat odrival stran. Posnetek je sprožil val nezadovoljstva med uporabniki spletnih omrežij, ki se zgražajo nad brutalnostjo policistov.


Sprva se je na spletnih omrežjih ugibalo, ali je do dogodka prišlo zato, ker ženska na svojem avtomobilu ni imela nameščenih ustreznih zimskih pnevmatik, a notranje ministrstvo je za srbske medije sporočilo, da je šlo za njeno zavrnitev, da bi jo stestirali z alkotestom, piše Blic.

"Dogajanje, ki je razvidno iz posnetka, je sledilo predhodnemu postopku, v okviru katerega je ženska zavrnila alkotest. Policista sta nato uporabila z zakonom določena pooblastila, da bi jo privedla na policijsko postajo," je zapisano v sporočilu za javnost, v katerem notranje ministrstvo zagotavlja še, da je že sprožena preiskava dogodka. V kolikor bo preiskava pokazala, da sta policista prekoračila svoja pooblastila, bodo sledili ustrezni postopki.

Zoper žensko so sprožili kazensko ovadbo. "Pristojni tožilec je mennil, da gre za napad na policista med opravljanjem postopka." Ovadbo so policisti sprožili tudi zoper enega izmed očividcev.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • jozicamurn 18:01 12.november 2016.

    Vse ok se strinjam samo zakaj pa ne dovolijo snemati? To je pravica vsakega državljana da lahko snema povsod kjer ni znaka "prepovedano snemanje" in kjer so vojaške in druge zadeve zaradi potrebe po varnosti. Aja pa zaradi "pedofilije", ampak ...prikaži več to vedenje se lahko odkrije in odstopa od normale. Kot sem videla so tolkli po roki in mu hoteli vzeti telefon! Lahko bi mirno v kamero rekli "ni vaša skrb, prosimo ne snemajte kajti mi že vemo zakaj smo morali uporabiti takšno mero kot smo" or someting like that.

  • Bosko Boki 15:14 12.november 2016.

    Pijane buče, policisti imajo še dokaj dobre živce v tem posnetku. Morali bi še 3 marice poklicat pa vse en krog peljat...