Slovenija
30 ogledov

"Policisti dajejo odpovedi"

Policisti Nik Rovan
Iz Sindikata policistov Slovenije so sporočili, da naj bi danes začeli z izrednimi odpovedmi policistov. Samo v Murski Soboti je danes delovno razmerje sporazumno prekinilo pet policistov.

"Z več policijskih uprav smo prejeli informacije o večjem številu (izrednih) odpovedi tistih, ki že izpolnjujejo pogoje za upokojitev. Ugotovili smo, da je v policiji 418 uslužbencev, ki bodo ta pogoj izpolnili letos, brez ministrstva za notranje zadeve. Od tega jih je največ na policijskih postajah, kar 170, na policijskih upravah jih je 120 in na Generalni policijski upravi 122," so sporočili iz Sindikata policistov Slovenije.

Kot so še zapisali, naj bi v zadnjih nekaj urah samo na Policijski upravi Murska Sobota dalo odpoved pet policistov, ki so sicer izpolnili pogoje za upokojitev. "Gre za policiste, ki so izvajali naloge v operativnih policijskih enotah (PP in PPIU), na delovnih mestih lokalnih kriminalistov, vodij policijskih okolišev ... V naslednjih urah tudi drugje po Sloveniji pričakujemo nekaj podobnih odločitev. Učinek odpovedi pogodb o zaposlitvi je glede na naše podatke postal takojšnji."

Navedbe sindikata so nam potrdili tudi na Policijski upravi Murska Sobota. "Do tega trenutka je PU Murska Sobota prejela pet vlog sporazumne prekinitve delovnega razmerja zaradi upokojitve. Vsi policisti že izpolnjujejo pogoje za upokojitev."

Opozarjajo, naj se ne prenaglijo

Sindikat vse zaposlene poziva, naj s prekinitvijo delovnega razmerja še počakajo, saj je vse skupaj še vedno v fazi pogajanj. Če pogajanja ne bodo uspela, bodo sindikati poskušali zakon ustaviti s pravnimi sredstvi ter zadržati njegovo izvajanje in učinkovanje. "V vsakem primeru bomo vse prizadete kategorije pravočasno obvestili, da posamezniki ne boste oškodovani," so še zapisali.

Komentarjev 11
  • allstarr111 23:24 04.april 2012.

    Naj odidejo vsi ki so bili zaposleni od 2006 dalje, ker te so tam edino zarad teg ker drugega niso sposobni.

  • Zdenči Mali 22:56 04.april 2012.

    Čimveč jih bo odšlo samih prostovoljno,manj problemov bo imel Gorenak pri odpuščanju...Jaz sem pričakoval,da bodo v prvi vrsti dali odpoved tistih 400,ki jih je Gorenak v bistvu že pozval...Zopet razočaranje...ne moje,verjetno za ministra!

  • mrki 22:56 04.april 2012.

    odlično , saj jih je v pisarnah 2000 preveč - delat na cesto!