Slovenija
21 ogledov

Policisti zadovoljni končali s kolonami

Sečovlje, kolone
1/4
SPS
Policisti so popoldan za tri ure podrobno pregledovali vsa vozila, ki so prehajala mejne prehode, zaradi česar so nastajali daljši zastoji. Ob 18. uri so zaostreno stavko končali, a ne izključujejo, da jo bodo še med prazniki ponovili.

Mejni prehodi so sicer v teh dneh, ko se marsikdo zaradi lepega vremena odpravlja na morje, še posebej obremenjeni. Do dodatnih zastojev je prihajalo tudi zaradi zaostritve stavke policistov, ki so si za pregled vozil vzeli več časa.

Predstavniki skupnega sindikalnega odbora so tako le nekaj pred 15. uro sporočili, da zaostrujejo stavko, k čemur pa so dokaj vestno pristopili vsi policisti na svojih delovnih mestih na mejnih prehodih.

Predsednik Sindikata policistov Slovenije Zoran Petrovič je za Žurnal24 povedal, da so dali jasen signal vladi in da imajo na razpolago še več sredstev za ohranitev svojih pravic, ki jih namerava vlada z varčevalnimi ukrepi skrčiti. Petrovič zdaj pričakuje odziv z vladne strani, sicer pa ne izključuje, da bi policisti v prihodnjih prazničnih dneh znova zavirali prometni tok prek meje ali še na kakšen drug način.

Gorazd Nemanič iz Sindikata policistov Slovenije je sicer za Radio Slovenija dejal, da jutri zaostrene stavke najverjetneje ne bo, saj da "nočejo prizadeti državljanov". Vse je namreč odvisno od dogovora z vlado. Kot pravi, je tudi v njihovem interesu, da ta spor čim prej rešijo v korist policistom in zaposlenim v policiji.

Zaradi podrobnih pregledov na meji so vozniki in potniki med prehodom meje zlasti izven Slovenije čakali precej dlje, ponekod celo po uro. Promet se je medtem umiril.

Namesto da bi zapravljali, turisti čakali

Težave so se pojavljale tudi na potniškem terminalu v Kopru, kamor je prispela norveška križarka z 2.200 gosti, a je njihovo izkrcavanje trajalo več ur, saj so si policisti in cariniki vzeli čas za njihov podroben pregled.

Komentarjev 24
  • dd 11:34 28.april 2012.

    Edino policisti garajo med stavko. Me spominja na Butalce. Najbrž ne vedo kaj beseda stavka pomeni.?"Nagajat" turistom v Kopru, to je šlo pa žez mejo.

  • francek 09:15 28.april 2012.

    KO ,BO JUŽNA MEJA PADLA, KER BO CRO STOPILA V EU BO NASTAL VIŠEK POLICAJEV. NA BORZO Z NJIMI, TAKO, KOT SE TO DOGAJA Z PRESEŽNIMI DELAVCI V GOSPODARSTVU.

  • graff 08:24 28.april 2012.

    Podpiram policijsko stavko usmerjeno proti vladi in bandi alla tupamaros. Žabo se dere počasi, zadnji čas je, da se v tej državi nekdo postavi proti kapitalskopolitični sodrgi, ki dnevno pred očmi naroda ropa mlado državo.Gorenak je zadnjič na odbor ...prikaži več za notranje zadeve pripeljal bivšega policista, pred 20 leti, ki je danes obrtnik, ni pa povedal, da taisti v bivši miličnik, z načinom razmišljanja in kot delomrzneš , v policiji ni imel kaj iskati, džek je videl samo denar in danes deli nauke drugim, to je možno samo v ,,mafijski,, državi.