Slovenija
23 ogledov

Policisti bodo zaostrili stavko

urošević petrovič Delo
Policisti so se odločili: stavko bodo še zaostrili. Ponavljajo, da ne želijo oteževati razmer za državljane, stavka je uperjena proti državi.

Kot je za 24ur dejal Radivoj Uroševič, predsednik Policijskega sindikata Slovenije (PSS), je sklep o zaostritvi stavke že sprejet. Poudaril je, da bodo temeljiteje opravljali naloge, zaostritev pa je uperjena proti vladi.

Kdo živi v čigavem svetu?

Znova se je zaostrila linija med policijskima sindikatoma in notranjim ministrom Vinkom Gorenakom. Gorenak je namreč včeraj dejal, da sindikati "živijo v svojem svetu in daleč od pričakovanj tistih, ki delajo na terenu".

"To, da policisti delamo korektno, zakonito in pošteno v vsem, mi dobro vemo in trdimo že od vsega začetka, vse to pa dokazuje vsakodnevno delo policistov in kriminalistov – tako tudi petkova odmevna akcija. Dejstvo, da smo policisti tako dobro delali v petkovi akciji, kaže na profesionalnost in strokovnost policistov in dosledno spoštovanje zakonodaje, česar pa nikakor ne moremo enakovredno trditi za vas," mu danes odgovarjajo v PSS.

Gorenakove izjave so označili za nekorektne, zavajajoče, nesramne in žaljive. Kot pišejo, so dobili še dodatno potrditev pravilnosti odločitve, da zoper Gorenaka vložijo kazensko ovadbo.


Komentarjev 8
  • 1111 19:14 15.maj 2012.

    ...ti si res veteran bedakov!!! ...država je v teh mesecih, bedast premier, pederast minister za notranje zadeve in neumni pudli, ki se smejejo in dva stavka ne znajo spravit skupaj!...samo Žerjala poglej, ko govori v kamero je rdeč kot puran, ...prikaži več zakaj že???...če bi država bili državljani, bui že zdavnaj ta gnoj bil odplaknjen, ampak slovenčki smop še zmeroj bee bee, taki bedaki kot ti, se pa imate za veterane, ampak česa?

  • Veteran 17:45 15.maj 2012.

    "Ponavljajo, da ne želijo oteževati razmer za državljane, stavka je uperjena proti državi" - saj država smo vendar mi oz. državljani. Take policaje, ki stavkajo je potrebno zamenjati s tistimi 120.000, ki nimajo službe. Demokracija mora imeti svoje meje posebno ...prikaži več za tumbaste policaje, ki gledajo svoj žep in v priliki se veselijo uporabe svojih pendrekov na hrbtih državljanov. Bedniki pejte delati!!

  • xy 15:49 15.maj 2012.

    radar mora verjetno bit, sam namesto da te kaznujejo te opozorijo, vsaj jaz imam take izkušnje