Vizita za živali > Novice
305 ogledov

Policisti danes znova na delu

Medved Tim Zoo park Rožman
Policisti še vedno preiskujejo in ugotavljajo, kaj se je v noči na soboto dogajalu v ZOO parku Rožman.
"Danes dopoldan smo se kar malo prestrašili, saj Tima ni bilo do enajste ure ven iz brloga," nam je o ranjenem medvedu Timu povedal vodja ZOO parka Rožman Jože Rožman.
 
Kasneje je Tim le vstal, se mu je pa rana znova odprla. "Veterinar pravi, da ni to nič hudega in je dobro, saj se mu čisti in je tako manj možnosti, da pride do problemov," opisuje. Dodaja, da prejema Tim veliko zdravil, tudi protibolečinskih in ne trpi. 
 

Policisti še preiskujejo

Danes so policisti ponovno opravili ogled dogodka, saj še vedno poskušajo ugotoviti, kako in od kod je bil medved poškodovan. Še vedno niso uradno potrdili, da je bil ustreljen s strelnim orožjem. "Vse okoliščine še preverjajo," sporočajo s Policijske uprave Ljubljana.
 
Kdo bi želel škoditi Timu, ni jasno niti Rožmanu, saj gre za prijaznega in neškodljivega medveda. Prav zato bi se neznanci medvedu lahko tudi zelo približali, saj imajo v parku predvsem živali, ki so potrebovale človeško pomoč in so zato neboječe oziroma navajene človeške bližine.  
 

Tu biva že 13 let

Medved Tim | Avtor: Zoo park Rožman Zoo park Rožman
Kot smo pisali, je v noči iz petka na soboto neznanec ustrelil medveda Tima. Po opisu Rožmana so našli medveda v soboto zjutraj s prestreljenim hrbtom.
 

Tim živi v parku že 13 let, ko je njega in njegovega medvedjega brata Rožman rešil pred italijanskim poslovnežem. "Medvedja mladiča je želel nagačiti, najbrž bi nato krasila kakšno mizo v pisarni," opisuje Rožman. 

Preberite še:

Ustrelili so medveda Tima

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • maresem 17:21 17.avgust 2015.

    Odkriti gnido, ki je to storila in če ga ne bo kaznovalo sodstvo, ga bomo mi.... Vse se vrača, vse se plača, gnoj morilski. prišel boš na muho tudi ti.

  • spenjac 16:05 17.avgust 2015.

    ubogi medved. takšne so res žalosne zgodbe, ne pa lačni mulci in starci na raznih železniških postajah v Makedoniji, ki iščejo boljšo prihodnost. Prosim, razpišite se, kako je treba storilca kaznovati s smrtno kaznijo - najmanj. p.s. ob vseh solzah, ...prikaži več ki jih pretakam, komaj vtipkam TRR ZOO rožnika, kamor lahko nakažem prostovoljni prispevek. uaaaaaaaaaaaaa, iiiiiiiiii, oooooooooooooo, mi kdo pomaga prosim...