Slovenija
166 ogledov

Policisti kolegove žene niso pustili same

Dobrodelni tek v Tacnu
1/8
Darka Murn Juvanc
Še do konca septembra lahko pomagate družini ustreljenega policista.

Družina pokojnega policista Damijana Kukoviča, ki ga je med nadzorom prometa konec avgusta ustrelil pripadnik Slovenske vojske (SV) Dušan Petrovčič, bo po tragediji dobila za okoli 26 tisoč evrov pomoči. Toliko so namreč v nekaj tednih uspeli zbrati Kukovičevi kolegi, nekdanji sodelavci in ostali, ki so strnili vrste z dobrodelno akcijo in družini pomagali po svojih najboljših močeh.

Denarno pomoč sta zbirala oba sindikata, Sindikat policistov Slovenije (SPS) in Policijski sindikat. Člani prvega bodo Kukovičevi ženi in otrokoma predvidoma prihodnji mesec predali za več kot 11 tisoč evrov, drugi sindikat pa za okoli 12 tisoč evrov denarne pomoči.

Samo v sredo so policisti v dobrih devetih urah zbrali skoraj 3500 evrov z dobrodelnim tekom, na katerega so privabila več kot 500 tekačev, ki so z lastnimi dobrodelnim prispevki pomagali po svojih močeh.

Pomoč za Kukovičeve se bo sicer zbirala še do konca septembra in sicer preko sms-sporočil POLICIST5 na številko 1919.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.