Šport > Nogomet
21 ogledov

Policisti mlatili le Nemce

navijači bayern olympiacos policija
1/4
EPA
Nemški nogometni prvak Bayern je vložil pritožbo na krovno Evropsko nogometno zvezo (Uefa) zaradi dogodkov na tekmi Lige prvakov v Pireju.

Pred tednom dni so grški policisti pred tekmo Olympiakos - Bayern ostro posredovali na delu stadiona, kjer so bili nemški navijači, in jih več tudi poškodovali.

Bayern se je pri Uefi pritožil zaradi neprimernega in nesorazmernega ravnanja varnostnih sil. Nemce je zmotilo predvsem to, da je policija obračunala samo z gostujočimi navijači, medtem ko so jo domači, ki so zakuhali incidente in izzvali nemške, odnesli precej bolje.

Pri Bayernu so poudarili, da je policija ravnala pretirano agresivno, zaradi česar so bili med nemškimi navijači tudi poškodovani. Televizijski posnetki so pokazali, da so grški policisti med obračunavanjem z navijači uporabljali gumijevke.

Policisti mlatili vsevprek

V bavarskem klubu so nekaj dni po tekmi dogodke na stadionu sestavili v zaporedje in ugotovili, da je najprej skupina domačih navijačev izzivala goste, ko pa so ti, resda tudi na neprimeren način, odgovorili, je v njihov sektor vdrla policija in začela mlatiti vsevprek.

Na gostovanje v Grčijo se je podalo 1700 nemških navijačev, kar je bilo njihovo prvo organizirano gostovanje v tej državi po letu 1983. Tekma je sicer z varnostnega vidika veljala za kritično, gostujoče navijače so zato na stadion pred tekmo prepeljali v konvoju s policijskim spremstvom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.