Slovenija
32 ogledov

Gorenak policistom vročil odpovedi

Vinko Gorenak Saša Despot
Po današnjem kratkem sestanku bodo policisti preučili ministrova navodila in odpovedi kolektivnih pogodb ter v nekaj dneh oblikovali svoja stališča.

Na ministrstvu za notranje zadeve (MNZ) so se na pobudo notranjega ministra Vinka Gorenaka sestali s policijskim stavkovnim odborom. "Dotaknili smo se odpovedi pogodbe in bili seznanjeni, da se je ta rok podaljšal za šesr mesecev," je za Žurnal24.si povedal vodja Sindikata policistov Slovenije (SPS) Zoran Petrovič. Pogodbe zdaj pregledujejo pravniki, ki bodo sindikatoma svetovali, ali naj se pritožijo ali ne. "Zadeve bomo preučili do naslednjega tedna," je povedala tiskovna predstavnica Monika Golob. Sicer pogovor ni bil vezan na stavkovne aktivnosti, je še poudaril Petrovič.

Določena kvota ur za bolj obremenjene policiste

"Predlagali pa smo preučitev možnosti, po kateri bi zmanjšali kvote ur za sindikalno delo in to bi prenesli v kolektivno pogodbo, v kateri bi namenili tudi kakšen dan dopusta policistom, ki so bolj obremenjeni in imajo kakšne večje napore, ali pa tudi kot nagrado tistim, ki so bolj pridni," je dodal prvi mož SPS.

Policisti so sestanek razumeli kot pripravljenost ministra, da želi nadaljevati dialog s policijskima sindikatoma.

Komentarjev 7
  • tralala 08:17 25.april 2012.

    Ga. Polona Movrin, a grožnje takih primitivcev so dovoljene?

  • xy 22:40 24.april 2012.

    juventus1897 pazi kaj pišeš. Vem kdo si, zato bodi pazljiv pri komentarjih.rit usrana

  • graff 17:16 24.april 2012.

    Propadla so ali propadajo taka podjetja kot so PivovarnaLaško, Pivovarna Union, Radenska, Fructal, SCT, Primorje, Vegrad, MIP,Droga, Kolinska, Svilanit, IBI Kranj, IU Vrhnika, Mura, Merkur, SavaKranj, itd.. In to samo zaradi požrešnih in skorumpiranih politikov innjihovih ...prikaži več otrok tajkunov. Na koncu bomo zaradi teh parazitov hlapci nalastni zemlji.